Perussuomalainen Nuoriso käynnisti 10.1.2021 uuden kansalaisaloitteen, joka tähtää kertaluontoisen ja tarkkarajaisen elvytyspaketin luomiseksi autoilulle. Elvytyspaketin keskeisenä tavoitteena on nestemäisten polttoaineiden valmisteverosta luopuminen yhden vuoden määräajaksi ja tämän jälkeen valmisteveron puolittaminen vuoden 2021 tasosta.

Tänään aloite on kerännyt tarvittavat 50 000 nimeä ja etenee näin ollen eduskuntaan.

– Marinin hallituksen on aika herätä todellisuuteen. Polttoaineen hinta on kasvanut kestämättömälle tasolle sekopäisen ilmastopolitiikan vuoksi. Siksi esitämme suomalaista aidosti hyödyttävää elvytyspakettia, joka helpottaisi autoilijoiden ja teollisuuden tilannetta, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Jatkuvat korotukset kurjistavat kansaa

Polttoaineen litrahinta on noussut monin paikoin yli kahden euron. Vaikutukset näkyvät jo nyt kotitalouksissa ja yrityksissä. Vihervasemmistolaisella hallituksella on tavoitteena polttoaineveron jatkuvat korotukset, joita perustellaan ilmastosyillä.

Esimerkiksi Puolassa polttoaineiden verotusta on väliaikaisesti laskettu vastauksena kohonneisiin hintoihin ja tavallisten kansalaisten vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen.

Autoilijoiden kipuraja ylitetty

Perussuomalainen Nuoriso haluaa kiittää Stop Autoilijoiden kuritukselle -Facebook-ryhmää, TikTok yleisöä sekä jokaista allekirjoittajaa.

– Polttoaineveron korotuksilla hallitus saa aikaan ainoastaan sen, että he hankaloittavat tavallisten kansalaisten kulkemista ja työssäkäyntiä, yrityksistä puhumattakaan. Autoilijoiden kipuraja on ylitetty jo kauan sitten. Tämä on elvytyspaketti, jolle suomalaiset haluavat antaa äänensä, toteaa yhdistyksen 2. varapuheenjohtaja Jonni Levaniemi.

Kansalaisaloite on allekirjoitettavissa kansalaisaloitepalvelussa.

SUOMEN UUTISET