Perussuomalaisen Nuorison alullepaneman kansalaisaloitteen keräysaika polttoaineverojen alentamisesta on tänään päättynyt. Aloite sai palvelussa 106 315 allekirjoitusta.

Perussuomalainen Nuoriso ry kiittää jokaista allekirjoittajaa, joka halusi lähettää eduskunnalle selvän viestin siitä, että verotuksen määrittämä polttoaineiden nykyinen hintataso ei ole oikeudenmukainen.

– Tämä on selvä viesti hallitukselle siitä, että suomalaisten mitta alkaa olemaan täynnä. Sadattuhannet ihmiset tarvitsevat autoa päivittäin käydäkseen töissä, mutta mitä järkeä on kohta enää uurastaa yhteiskunnan eteen, jos pelkkä liikkuminen syö valtaosan hyödyistä? Toivottavasti hallitus ryhtyy kiireellisiin toimenpiteisiin korjatakseen hintatasoa oikeudenmukaiseksi, pohtii järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Nyt on aika muuttaa suuntaa

Perussuomalainen Nuoriso huomauttaa, että Suomi on pitkien välimatkojen maa, jossa auto on monelle ihmiselle liikkumisen elinehto. Nykyinen verotaso asettaa suomalaiset eriarvoiseen asemaan liikkumismuotojen välillä ja jättää autoilevan kansanosan hallituksen toimien maksajiksi. Nuorisojärjestön aloite esittää 50 % laskua polttoaineiden nykyiseen verotasoon.

– Yli satatuhatta suomalaista on tämän aloitteen myötä kertonut kantansa: sanomme ei polttoaineveron korotuksille, ja nyt on aika muuttaa suuntaa.

Kaikki suomalaiset eivät asu suurten kaupunkien keskustoissa

Nuorisojärjestön jättämä aloite on muistutus hallitukselle, ettei liikkuminen voi perustua vain kävelyyn tai pyöräilyyn. Suomalaisia asuu muuallakin kuin suurten kaupunkien keskustoissa, mutta jostain syystä tältä on haluttu sulkea silmät.

– Autoilijoiden kurittaminen on yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden kurittamista. Tätäkö hallitus haluaa? kysyy järjestön pääsihteeri Laura Jokela.

Suomen Uutiset