Perussuomalainen Nuoriso on hyväksynyt yhdistyksensä syyskokouksessa uusia ohjelmia, joista ensimmäisenä julkaistiin talouspoliittinen ohjelma. PS-Nuoriso haluaa talouspolitiikan olevan järkevää, jotta suomalaista hyvinvointia riittää jaettavaksi tulevillekin sukupolville.

Perussuomalainen Nuoriso esittää ohjelmassaan kehitysavun maksamisen pysäyttämistä, kunnes valtiontalous on ylijäämäinen, pelikoneiden siirtoa pelisaleihin sekä Alkon monopolin hallittua purkamista. Opiskelijoiden työllisyyttä nuorisojärjestö nostaisi poistamalla kokonaan opintotuen tulorajat. Opintotukien maksatus sidottaisiin opintojen edistymiseen.

– Ohjelmamme on laaja ja antaa myös puolueelle työkaluja sekä näkemyksiä siitä, mihin uusi sukupolvi perussuomalaisissa haluaa yhteiskuntaa kehittää, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Jakokohteet tärkeysjärjestykseen

Perussuomalaisen Nuorison talouspolitiikka perustuu kansallisliberalismiin, mikä tarkoittaa vastuullista taloudenpitoa, markkinoiden vapautta, verotuksen kohtuullistamista, yksilön oman vastuun korostamista, tarpeettoman holhouksen purkamista sekä viime kädessä suomalaisista huolehtivan hyvinvointivaltion puolustamista.

Työllisyys ja toimeliaisuus ovat sekä toimivan talouden että kansallisen hyvinvointimme perusta. Suomalaisen talouspolitiikan tärkein tavoite onkin työnteon ja yrittämisen mahdollistaminen sekä niihin kannustamalla kansallisen edun eli suomalaisten hyvinvoinnin kasvattaminen.

Myös muun talouspolitiikan on oltava kestävää, jotta suomalaista hyvinvointia riittää jaettavaksi tulevillekin sukupolville. Vain sitä voidaan jakaa, mitä on jaettavaksi, ja jakokohteita on pystyttävä laittamaan tärkeysjärjestykseen.

Koko ohjelma luettavissa täällä.

Suomen Uutiset