– Olen saanut paljon palautetta iäkkäämmiltä henkilöiltä, jotka ovat todellakin tehneet pitkän työuran. He kokevat epäoikeudenmukaiseksi sen, että ovat tehneet koko ikänsä töitä, mutta sitten he eivät kuitenkaan saa kuin ehkä satasen, pari enemmän kuin sellainen henkilö joka ei ole tehnyt töitä. Minunkin mielestäni se on epäoikeudenmukaista, Leena Meri sanoo.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri vastasi perjantaina perussuomalaisten kyselytunnilla kansalaisten lähettämiin kysymyksiin. Haastattelijana toimi perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra.

Merelle oli lähetetty useita kysymyksiä eläkeasioista.

Monet kokevat epäoikeudenmukaisuutta pienistä työeläkkeistä. Monet ovat pettyneitä, koska erilaisia etuuksia hakevilla maahanmuuttajilla on tukenaan vahva edunvalvontajoukko, mutta samaan aikaan moni pitkän työuran pienillä tuloilla tehnyt henkilö kituuttaa eläkeiässä, mitä ajattelet tästä?

– Olen tosiaan saanut paljon tällaista palautetta iäkkäämmiltä henkilöiltä, jotka ovat todellakin tehneet pitkän työuran. Osa on ollut ehkä välillä kotona ja heidän eläkekertymänsä on kovin pieni. He kokevat epäoikeudenmukaiseksi sen, että ovat tehneet koko ikänsä töitä, mutta sitten he eivät kuitenkaan saa kuin ehkä satasen, pari enemmän kuin sellainen henkilö joka ei ole tehnyt töitä. Minunkin mielestäni se on epäoikeudenmukaista.

Pienempiin eläkkeisiin lisää

Perussuomalaiset on esittänyt eduskunnassa työeläkkeiden indeksikorotuksen palauttamista.

– Olemme esittäneet, että laskettaisiin, mikä olisi indeksin palauttamisen vaikutus pieni- ja keskituloisten eläkkeensaajien tuloluokassa, mutta suurimpiin eläkkeisiin ei tarvitsisi koskea.

– Tapasin muutama vuosi sitten Laura Huhtasaaren kanssa työeläkelaitoksen edustajia, jolloin kysyin, onko tällaista koskaan laskettu ja sain vastaukseksi, että ei ole. He kehottivat myös miettimään kansaneläkkeen nostamista, Meri kertoo.

Työnteosta palkittava

Hänen mielestään meidän pitäisi kuitenkin pystyä palkitsemaan enemmän siitä, jos henkilö on tehnyt työtä, koska hän on samalla rakentanut yhteiskuntaa ja tuonut oman kortensa kekoon.

– Toisaalta, joillakin on voinut olla sellainen tilanne, että he eivät ole voineet mennä töihin tai he ovat olleet kotona hoitamassa lapsia, kyllähän heillekin toisaalta kuuluu minimieläke, Meri sanoo.

SUOMEN UUTISET