Perussuomalaiset vaati hallitukselta suullisella kyselytunnilla toimia pienyritysten oikeusneuvonnan kehittämiseksi työsuhteita koskevissa tilanteissa.

Perussuomalaiset vastustavat irtisanomissuojan heikennyksiä, mutta haluavat parantaa yrittäjän asemaa oikeudellisen avun kautta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi arvosteli kovin sanoin pääministeri Juha Sipilän hallitusta (kesk.) työmarkkinoiden luottamuksen tärvelemisestä.

– Tänä syksynä te, herra pääministeri, olette tuhonnut luottamuksen ja työrauhan. Epävarmuus ja vastakkainasettelu vaarantavat talouden ja työllisyyden suotuisan kehityksen. Kaikki ovat nyt häviäjiä. Jopa lapset ja vanhukset ovat jääneet ilman ruokaa, Kankaanniemi luetteli.

Yritykset tarvitsevat oikeudellista apua

Perussuomalaisten mukaan kaikkien on tunnustettava, että pienissä yrityksissä hankalan työntekijän sijoittaminen uusiin tehtäviin on usein mahdotonta ja irtisanomiseen sisältyy isoja taloudellisia riskejä.

– Pienet yritykset tarvitsevat oikeudellisia neuvoja ja apua näissä tilanteissa, jotta oikeusjutut voidaan ennaltaehkäistä.

– Oletteko, arvoisa pääministeri, valmis toimimaan siten, että pienille yrityksille järjestetään sopivalla tavalla oikeudellista neuvontaa ja apua työsuhteita koskevissa vaikeissa tilanteissa? Kankaanniemi kysyi.

Ministerit jatkavat pohtimista

Pääministeri Sipilä totesi, että kysymyksessä kuvattiin hyvin tilanne monessa pienessä yrityksessä ja jatkoi, että erilaisia keinoja pienyrittäjän tilanteen parantamiseksi on pohdittu.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) lisäsi, että työpaikat syntyvät nimenomaan pieniin yrityksiin.

– Pitää pohtia, kuinka voidaan helpottaa pienyrittäjän tilannetta – oikeudellista apua voidaan antaa esimerkiksi kehittämällä neuvontaa, Häkkänen totesi.

SUOMEN UUTISET