Perussuomalaisten puoluehallitus on nimennyt ensimmäiset viisi ehdokasta kevään eurovaaleihin. He ovat Mauri Peltokangas Kokkolasta, Vilhelm Junnila Naantalista, Teija Makkonen Helsingistä, Lauri Laitinen Lappeenrannasta ja Nanna Väätäinen Kuopiosta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran mukaan EU puuttuu asioihin, jotka eivät sille kuulu.

– Samaan aikaan kun EU on näyttänyt onnistumistaan uudessa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä ja Ukrainan tukemisessa ja sen kannatus on Suomessakin ennätyskorkealla, ohjataan unionia edelleen myös suuntaan, joka ei ole Suomen edun mukainen. Taloudellinen yhteisvastuu, kansallisen budjettisuvereniteetin heikkeneminen, suoranainen normitulva jopa sektoreille, joihin unionin toimivalta ei kuulu ja etenkin ympäristö- ja ilmastopolitiikan EU-vaatimukset ovat valitettavia esimerkkejä tästä kehityksestä.

– Perussuomalaiset asettaa hyvän kattauksen suomenmielisiä ehdokkaita EU-vaaleihin edistämään maamme kansallista etua. Arvioiden mukaan on ylipäätänsä hyvät mahdollisuudet sille, että parlamentin koostumus muuttuu muutenkin terveempään eli poliittisesti realistiseen suuntaan, Purra kommentoi.

Junnila ja Peltokangas ovat toisen kauden kansanedustajia. Makkonen työskentelee oikeusministerin valtiosihteerinä. Ennen uraa politiikassa Makkonen työskenteli puolustusvoimissa yli 10 vuoden ajan.

Laitinen on perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja ja Väätäinen opiskelee ammattikorkeakoulussa ensihoitajaksi.

SUOMEN UUTISET