Tänään julkaistussa perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa peräänkuulutetaan maahanmuutosta koituvien hyötyjen maksimointia ja haittojen minimointia.

– Maahanmuuttopolitiikan pitää perustua kansallisen edun puolustamiseen, ei maailman syleilyyn, ohjelman esitetellyt puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo linjasi tiedotustilaisuudessa.

Otteita ohjelmasta:

– Turvapaikkamenettely on luotu vainoa pakenevien ihmisten auttamiseen, mutta siitä on tullut käytännössä merkittävin siirtolaisuuden väylä. Valtavasta työttömyydestä ja julkisen sektorin rahoituskriisistä kärsivällä Euroopalla ei ole varaa vaikeasti kotoutuvien ihmisten massiiviseen muuttoliikkeeseen. 

– Maahanmuuttoa ei pidä nähdä eikä käsitellä kokonaisuutena. Pakolais- ja turvapaikkapolitiikka on siis pidettävä erillään työperäisen maahanmuuton hallinnoinnista.

– Avokätinen hyvinvointivaltio ja avoimet rajat eivät ole yhteensovitettavissa. Korkea veroaste ei houkuttele huippuosaajia, mutta veroilla rahoitetut julkiset palvelut ja tulonsiirrot houkuttelevat elintasosiirtolaisuutta. Nykyisenkaltainen maahanmuutto on omiaan heikentämään huoltosuhdetta ja hyvinvointivaltion rahoituspohjaa sen sijaan, että se parantaisi niitä.

 – Suomen on pysyttävä avoimena yhteiskuntana niille, joilla on kyky ja halu huolehtia omista asioistaan ja elää talossa talon tavalla. Samalla sen on ehkäistävä kalliiksi tulevien vapaamatkustajien muuttoa. Myös turvapaikkajärjestelmän yleinen hyväksyttävyys paranee, kun sen hyväksikäyttö siirtolaisuuden väylänä tehdään vaikeammaksi.

Maahanmuuttopoliittinen ohjelma julkaistiin osana perussuomalaisten edusvaaliohjelmaa. Muita osia julkaistaan tulevina viikkoina.

Koko maahanmuuttopoliittinen ohjelma luettavissa täällä >

Tiedotustilaisuuden videotallennetta voi seurata oheisesta videoikkunasta.

MATIAS TURKKILA