Perussuomalaisten ministereiden kaksipäiväinen Pirkanmaan kiertue käynnistyi Parkanosta perjantaina.

Yksi torille tulleista oli parkanolainen Reijo Törmä.

– Olen ollut puolueen perustamisesta alkaen perussuomalaisten kannattaja. Hyvää työtä tekevät. Sain Soinilta nimikirjoituksen ja meinaan laittaa sen kehyksiin seinälle, Törmä iloitsi torilla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kertoi puheessaan toriyleisölle, että puolue on valmis harkitsemaan päivähoitomaksujen korotuksen perumista.

– Perussuomalaisilla on ratkaisu päivähoitomaksujen kysymykseen. Emme halua nostaa niitä, mutta asia on sovittu yhdessä hallituksessa. Jos se puretaan yhdeltä osin, niin silloin se aukeaa kaikilta osin, Soini sanoi.

Parkano_025
Päivähoito- ja perintöveroasiat kiinnostivat.

Soinin mukaan ehtona on, että budjettiin jäävä aukko paikataan korottomalla pääomaveroa yhdellä prosenttiyksiköllä.

– Olemme valmiit siihen, että pääomaveroa korotetaan. Silloin se koskee myös niitä ihmisiä, jotka ovat ns. paremmalla oksalla. Sen sijaan kaikista pienituloisimpien osalta päivähoitomaksu alenee.

Ratkaisu ei ole Soinin mukaan hallitusohjelman vastainen, koska kilpailukykysopimuksen perusteella suoritetaan veronalennuksia useilla sadoilla miljoonilla euroilla.

– Ne rahat olivat ehto siitä kun tulee kiky-sopimus, niin hallitus tekee oman osansa. Toivon, että tämä perussuomalainen kompromissi kelpaa hallituskumppaneille, muutoin mennään alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Valoa ikkunassa

Perusuomalaisten ministeriryhmä pitää Pirkanmaan vierailun yhteydessä kokouksen, jossa työstetään ensi vuoden budjettia.

Soini muistuttaa, että kipeidenkin päätösten tarkoituksena on kääntää Suomen suunta.

– Edellinen hallitus jätti meille pesän selvitettäväksi, jossa oli enemmän työttömiä enemmän kuin ennen.

Perussuomalaisten työ ja yhteistyö muiden hallituskumppaneiden kanssa kantaa hedelmää.

Parkano_026
Tuleva sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila parkanolaisessa herraseurassa.

– Tilanne on ollut aika vaikea, mutta ensimmäiset nousunmerkit näkyvät. Esimerkiksi työllisyys on parantunut ja meillä on yli 30 000 työpaikkaa enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan, Soini totesi.

Puolueiden tukivyötä kiristetään

Soini haluaa, että myös puolueet osallistuvat säästötalkoisiin. Sen vuoksi hän ei jakaisi ylimääräisiä puoluetukia maakuntavaaleissa.

– Muut puolueet ovat halunneet esittää ylimääräistä puoluetukea maakuntavaaleja varten. Tämän perusuomalaiset tyrmäävät yksiselitteisesti ja yksimielisesti. Ei penniäkään, ei senttiäkään, ei euroakaan, Soini jyrisi.

Samalla hän sanoi, että kiky-sopimuksen mukaisesti myös puoluetukea täytyy leikata samassa suhteessa.


Video: Soinin puheenvuoro Parkanon torilla

Soinin lisäksi perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokoukseen osallistuvat puolustusministeri Jussi Niinistö, oikeus- ja työministeri Jari Lindström ja pian uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi nouseva Pirkko Mattila. Kiertueella ovat mukana myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Perussuomalaisten ministeriryhmä erityisavustajineen on tavattavissa lauantaina Tampereen Tammelantorilla kello 12 – 12.30, Kangasalan torilla kello 13.30–14 ja Valkeakosken torilla 15-15.30.

Mika Rinne