Se näytti aluksi melko tavanomaiselta ja leppoisalta Twitter-ketjulta, jossa puitiin koronaa ja tartuntatauteja. Perustuslakioppineeksikin tituleerattu professori Martin Scheinin twiittasi ehdotuksensa maskeja käsitteleväksi laiksi, ja muut keskustelijat kommentoivat. Sitten tapahtui jotain kummallista.

Lapin yliopiston prosessioikeuden professori Mikko Vuorenpää kummasteli, miksi Scheinin rakentaa lakeja Twitterissä ja sitten ihmettelee mediassa, mikseivät lait ole vielä voimassa.

Keskustelu velloi ja kääntyi sitten Martin Scheininin saamaan ikäväsävyiseen palautteeseen. Scheinin syytti Vuorenpäätä: ”Yleisemmin: pyydän että lopetat työni vaikeuttamisen ivatviiteillä.”

Vuorenpää kiisti vaikeuttaneensa Scheininin työtä ja totesi: ”Sinun työtäsi minä en ole vaikeuttanut, vaan kommentoinut vain sinun itse esittämiäsi ajatuksia.”

Hetken päästä Scheinin ryöpsäytti professorikollega Vuorenpään twiittiin vastauksen, joka jätti monelta lukijalta suun auki.

Scheinin vastasi: ”Pyydän että vastaisuudessa kommentoit tviittejäni vain oikeudellisin argumentein. En haluaisi blokata kollegaa enkä tehdä hänestä poliisille tutkintapyyntöä RL 24 luvun 1a §:n (viestintärauhan rikkominen) nojalla. Kyllä täällä on tilaa meille molemmille”.

Vuorenpää jäi sanattomaksi. Hän kirjoitti myöhemmin omalle Twitter-seinälleen: Yleensä minä osaan kommentoida prof. Martin Scheininin esittämiä näkemyksiä. Mutta nyt minä olen täysin sanaton. Hän tuntuisi nyt julkisesti uhkaavan minua tutkintapyynnöllä, jos jatkossa kommentoin hänen viestejään väärällä tavalla.”

Tutkintapyynnön tekemisen mahdollisuus on Suomen Uutisten arvion mukaan nollaa suurempi.

Martin Scheinin teki aiemmin tutkintapyynnön perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpään ”vieraslaji”-vitsin takia.

Hän teki tutkintapyynnön myös Jussi Halla-ahosta (ps.) tämän muistutettua tutkintapyyntöjä tehtailevan Martin Scheininin taustasta kommunistien keskuskomiteassa.

SUOMEN UUTISET