Poliisikansanedustaja Ismo Soukola (ps.) kirjoittaa kolumnissaan saaneensa jäljennöksiä sakkokiintiömääräyksistä ja määräyksistä työaikakirjanpitoon merkittävistä liikennevalvontatunneista. Poliisihallitus ja sisäministeri ovat aikaisemmin kiistäneet tilastokeinottelun.

Yle uutisoi perjantaina, että poliisin liikennevalvontaa tapahtuu usein vain paperilla. Työaikakirjanpitoon merkitään Ylen saamien tietojen mukaan liikennevalvontatunteja tehdyksi, vaikkei todellisuudessa niitä ole ehditty tehdä. Sekä poliisihallitus että sisäministeri kiistävät tilastoilla keinottelun.

Olen saanut eri puolilta maata kenttätyötä tekeviltä poliisimiehiltä saman suuntaisia viestejä. Minä olen saanut jäljennöksiä sakkokiintiömääräyksistä ja määräyksistä työaikakirjanpitoon merkittävistä liikennevalvontatunneista.

Poliisihallinnon rakenneuudistusta ja siihen liitettyä Liikkuvan poliisin lakkauttamista edeltäneessä keskusteluissa sekä poliisihallitus että ministeriö vakuuttivat liikennevalvonnan tason säilyvän uudistuksen jälkeenkin.

Vaivaiset viisi kuukautta ovat riittäneet osoittamaan, millä keinoin uudistuksen tavoitteita pyritään täyttämään, ja kuinka vähän sillä on tekemistä todellisen liikenteen valvonnan kanssa.

ISMO SOUKOLA