Perussuomalaisten kolmannen kauden kansanedustaja Tom Packalén katsoo, että Turkin aie lähettää Isis-terroristeja Eurooppaan on uhka Naton yhtenäisyydelle ja eurooppalaisten turvallisuudelle. Packalénin mukaan Turkin tempaus lähentelee sotatoimea sen liittolaismaita ja muuta Eurooppaa vastaan.
Yhdysvaltain tukemat kurdit tuhosivat tai vangitsivat suurimman osan Syyriassa olevista Isis-terroristeista, Venäjä ja Syyrian hallitus loput. Vaikka pieniä määriä Isis-terroristeja on edelleen vapaana Syyriassa, erityisesti Idlibin alueella, tilanne näytti viime aikoihin asti kohtuulliselta, Packalén muistuttaa.

– Turkilla on pitkä historia Isis-järjestön tukemisessa ja lännestä tulevien terroristien avustamisessa rajan yli Isisin toimialueelle. Turkin alueella on myös hoidettu haavoittuneita terroristeja ainakin vuoteen 2015 asti.

Turkki on pitkään ollut Isisin tukija

Kun islamilainen valtio Isis jäi alakynteen Syyriassa, Turkki ei jäänyt seisomaan tumput suorina.

– Turkki vapautti terroristeja, kun se syksyllä hyökkäsi heitä vankeina pitävien kurdien kimppuun. Ja nyt samainen Nato-maa Turkki uhkaa lähettää terroristit Eurooppaan, Packalén hämmästelee.

Turkki lähettää Eurooppaan mahdollisesti satoja terroristeja. Sisäministerin aiemmin antama luku 1 200:sta Isis-jäsenestä on sittemmin tarkentunut ja alkuvaiheessa Turkki lähettää kotimaihinsa 242 terroristia yhdeksääntoista eri maahan.

Turkin aikeista lähettää vangitsemiaan Isis-taistelijoita kotimaihinsa kertoi perjantaina muun muassa Yle

Isis-rikoksia on mahdotonta tutkia Euroopassa

Packalén kysyykin, voidaanko tätä pitää sotatoimena, vai onko kyseessä niin kutsutun hybridisodan operaatio.

Poliisikansanedustaja Packalenin mukaan Turkki on täysin tietoinen siitä, että eurooppalaiset oikeusvaltiot eivät voi tuomita näitä murhaajia, raiskaajia, orjuuttajia, kiduttajia, päänleikkaajia, sillä heidän tekemiä rikoksia on mahdotonta tutkia hajallaan Euroopan pääkaupungeissa.

– Kun ensimmäinen Turkin lähettämä terroristi tekee iskun Euroopassa, onko Nato-maa mahdollisesti tehnyt sotatoimen toista Nato-maata tai sotilaallisesti liittoutumatonta maata vastaan?

Artikkelia on päivitetty 11.11.2019 klo 11.03 Turkin Eurooppaan lähettämien terroristien lukumäärän osalta.

Suomen Uutiset