Helsingin Rautatieaseman alueelle on jo viikkojen ajan leiriytynyt telttojen ja kylttien kanssa laittomasti maassa olevia siirtolaisia. Helsingin perussuomalaiset nuoriso- ja naisjärjestö vaativat, että kaupunki hajottaa siirtolaisleirin välittömästi.

– Maahanmuuttoviraston ja tuomioistuimien päätöksiä ei jalkaa polkemalla kaadeta. Yötä päivää metelöiminen ja riehuminen ydinkeskustassa häiritsee tavallisia kansalaisia, eivätkä laittomat maassaolijat saavuta tempauksellaan mitään. Kaupungin pitää purkaa häiritsevä mielenosoitus mahdollisimman pian. Jos ihmiset välttämättä haluavat telttaretkeillä, suosittelemme lähtöä landelle, sanoo Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

Sotkua ja häiriötä

Leirintäalueesta on seurannut paljon häiriötä, ja kaupungin katuja on sotkettu ja käytetty ulkohuussina. Häiritsevä, viikkoja kestävä protesti ei kuulu kokoontumisvapauden piiriin, vaan mielenosoitus on voitava rauhallisesti purkaa.

– Muissa Euroopan suurissa kaupungeissa on nähty samanlaisten siirtolaisleirien syntymistä, kun laillisen ja perusteellisen käsittelyn hakemukselleen saaneet turvapaikanhakijat eivät suostu tottelemaan virkavaltaa ja poistumaan maasta. Telttaleirit keskustassa vaarantavat ohikulkijoiden turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tätä sirkusta on katseltu jo riittävän kauan. Odotamme kaupungin johdolta ripeitä toimia, vaatii PerusNaiset Helsinki ry:n puheenjohtaja Mari Rantanen.

SUOMEN UUTISET