Perussuomalaiset Nuoret ei hyväksy kansalaisaloitteessa esitettyä tasa-arvoista avioliittolakia, jonka lakivaliokunta on hylännyt molemmissa käsittelyissään. Sen sijaan PS-Nuoret esittää ratkaisuksi kaikki osapuolet huomioon ottavaa parisuhdelain uudistusta.

Perussuomalaisten Nuorten esityksessä kaikilla pareilla olisi lain edessä yhtäläiset oikeudet, mutta avioliittoon siunaamisesta päättää uskonnollinen yhteisö.

– Avioliitto pysyy miehen ja naisen välisenä instituutiona. Annetaan avioliittoon siunaaminen uskonnollisille yhteisöille ja maallisen valtion edessä yhtäläiset oikeudet kaikille pareille, linjaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

– Kiistan ytimessä olevaa avioliitto-termiä ei käytetä lainkaan valtion rekisterissä, kun kaikista virallistetuista parisuhteista käytetään yksinkertaisesti kirjausta ”rekisteröity parisuhde”.

Lasten asemaa parannettava

Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Samuli Voutila sanoo, että nykyisessä parisuhdelaissa homoparien lapset ovat heikommassa asemassa kuin heteroparien lapset.

– Se ei ole nimenomaan näissä perheissä elävien lasten etujen mukaista. Tilanteen korjaaminen ei ole perinteisiltä ydinperheiltä pois, Voutila muistuttaa.

PS VERKKOTOIMITUS