Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johdon mukaan valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen tulisi vetää johtopäätöksensä oikeuskanslerilta saamastaan kritiikin vuoksi. Pirkko Ruohonen-Lernerin, Pentti Kettusen ja Jari Lindströmin lähettämässä tiedotteessa todetaan, että normaalitilanteessa valtiovarainministeri Urpilaisen tulisi vetää omat johtopäätöksensä saamistaan moitteista ja tehdä asiassa henkilökohtainen ratkaisunsa.

– Mielestämme valtiovarainministeri Urpilainen on menettänyt uskottavuutensa toimimaan valtioneuvoston jäsenenä, ryhmänjohto toteaa.

Tämän vuoden kesäkuussa valtiovarainministeri Urpilainen ilmoitti, että ulkopuolinen asianajotoimisto ei ole osallistunut asian valmisteluun. Valtiovarainministeriön oikeuskansleri tulkitsee asian toisin.

– Kysymyksessä on valtiovarainministeri Urpilaisen osalta vakava virhe, ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän johdon mielestä asiassa ei riitä se, että Urpilainen piiloutuu sivistyssanan ”semantiikka” taakse, ryhmänjohto muistuttaa.

Ryhmänjohto toteaa olevansa ovat tyytyväinen oikeuskansleri Jonkan tekemään ratkaisuun, joka vastaa sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmän että kansalaisten oikeustajua.

PS VERKKOTOIMITUS