

LEHTIKUVA
Puhemies Halla-aho tapasi Yhdysvaltain ulkopoliittista johtoa: ”Meidän täytyy löytää keinot tuoda teollista tuotantoamme Kiinasta takaisin Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan”
Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, länsimaiden riippuvuus Kiinasta ja muut ajankohtaiset kansainvälisen politiikan kysymykset hallitsivat keskusteluja, kun eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho tapasi Yhdysvaltojen kongressin ulkoasiainvaliokunnan tiistaina eduskunnassa.
– Se, kuinka riippuvainen Eurooppa oli venäläisestä öljystä ja kaasusta ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, on pientä verrattuna länsimaiden taloudelliseen riippuvuuteen Kiinasta. Meidän täytyy löytää keinot tuoda teollista tuotantoamme Kiinasta takaisin Yhdysvaltoihin ja takaisin Eurooppaan. Puolitoista vuotta sitten sanottiin, että Eurooppa ei pärjää ilman venäläistä energiaa, mutta olemme selvinneet siitäkin, eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho vertasi.
Yhdysvaltalaiset vieraat kiittivät ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Michael McCaulin johdolla Suomea useaan otteeseen paitsi vankkumattomasta tuesta Ukrainalle myös siitä, että Suomi on yksi niitä harvoja Naton jäsenmaita, jotka käyttävät puolustusmenoihin Naton edellyttämät yli kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan.
Halla-aho puolestaan kiitti Yhdysvaltoja sen vankkumattomasta tuesta Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle ja totesi arvostavansa sitä, että Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenväliset turvallisuus- ja kauppapoliittiset suhteet ovat tiivistyneet merkittävästi viime vuosina.
Nato on ainoa pelote, jota Venäjä uskoo
Puhemies Halla-aho korosti Ukrainan tukemisen pitkäjänteisyyttä ja strategista merkitystä.
– Venäjälle ei saa syntyä käsitystä eikä kannustimia siihen, että itsenäisen maan kimppuun hyökkäämällä voi saavuttaa jotain. Nato on ainoa pelote, jota Venäjä uskoo. Siksi näen, että Ukrainalle pitää luoda polku Nato-jäsenyyteen, jotta maa voi sodan päätyttyä houkutella ulkomaisia investointeja ja päästä taloudellisesti jaloilleen, hän totesi.
Puhemies Halla-ahon lisäksi keskusteluihin osallistuivat ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Tytti Tuppurainen (sd.), puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Savola (kesk.), Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Tomi Immonen (ps.) sekä eduskunnan Yhdysvallat-ystävyysryhmän puheenjohtaja Ville Kaunisto (kok.).
Yhdysvaltojen kongressin ulkoasiainvaliokunnasta vierailulle osallistui puheenjohtaja McCaulin lisäksi kuusi muuta valiokunnan jäsentä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Michael McCaul Tomi Immonen Kiina-riippuvuus Mikko Savola Nato-jäsenyys Ukrainan sota Venäjän hyökkäys venäläinen energia kansainvälinen politiikka Ville Kaunisto Tytti Tuppurainen Ulkopolitiikka Yhdysvallat nato Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon toteamukset olleet usein edellä aikaansa – varoitti jo vuosia sitten Kiinan uhasta ja Venäjän energiariippuvuuden vaaroista

Halla-aho: Ilmastopaniikin lietsominen lapsiin ja nuoriin on vastuutonta – ”Henkinen pahoinvointi ilmastonmuutoksesta ei edistä ratkaisujen löytämistä”

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio piti linjapuheen suurlähettiläskokoukselle: ”Suomen Nato-jäsenyyden myötä Yhdysvaltain ja Suomen kahdenväliset suhteet syvenevät entisestään”

Eduskunnan puhemies Halla-aho lupaa puolustaa kansanedustajien perustuslaillista puheoikeutta: ”Eduskunta ei ole tarkkailuluokka tai euroviisukarsinta”

Venäjän hyökkäyssota hallitsi Suomen ja Ukrainan puhemiesten keskusteluja – Halla-aho: ”Tukemme Ukrainalle on vankkumaton”

Ukrainan salamurhaajat kostavat iskut siviilejä vastaan – mallia otettu Mossadilta

Puhemies Halla-aho: Ukrainan tueksi tarvitaan yhteistyötä ja investointeja materiaalituotantoon

Antikainen: Suomeen tulisi saada Naton suunnitteluesikunta – ”Kriisitilanteessa Nato-liittolaisten avusta saataisiin paras mahdollinen hyöty”

Halla-aho: Meidän täytyy tehdä Putinille selväksi, että aika ei ole hänen puolellaan
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.