Päästä sosialistipuolueet päättämään omasta rahoituksestaan, ja jälki on karmivaa. Tuskin oli erityisavustajien ja valtiosihteereiden määrän järkyttävästä paisuttamisesta ehditty uutisoida, kun saatiin tietoa uudesta vastaavasta puhalluksesta. Suomen uusi punavihreä hallitus onkin lähes ensitöikseen myöntämässä innoissaan lisää miljoonia kaikkein “hädänalaisimmalle” taholle – eli itselleen.

Hallituksen riveistä asiaa perustellaan samalla tavalla kuin poliitikot aina yhteisten varojen kuppaamistaan perustelevat – vetoamalla yleiseen etuun. “Turvataan oppositiopuolueiden toimintaedellytykset”, parannetaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia”, “toteutetaan demokratiaa”. Poliitiikkojen kommenteista kirjoittaa Lännen Media.

Perussuomalaiset vastustavat puoluetuen korotuksia. Puoluesihteeri Simo Grönroos (ps.) kommentoi Lännen Medialle, että puoluetuen nostoesitys on “hallituksen kädenojennus vaalitappion kokeneelle keskustalle, jonka taloudellinen tilanne on vaikea romahtaneen kannatuksen seurauksena”.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Joonas Leppänen väittää lehdelle, että puoluetuen korotukselle ei ole ollut vastustusta missään puolueissa tähän mennessä.

Hän on väärässä.

Perussuomalaiset ovat systemaattisesti ja pitkään vastustaneet puoluetuen korottamista. Edellisellä hallituskaudella puoluetukea laskettiin perussuomalaisten vaatimuksesta. Samoin PS esti uuden maakuntavaaleja varten vaaditun ylimääräisen puoluetuen. Puolue ei hyväksy korotuksia, ja ajaa päinvastaista politiikkaa.

SUOMEN UUTISET