Lännen Median teettämämän ja muun muassa Aamulehden (maksumuuri) julkaiseman kyselyn mukaan 47 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä pääministeri Antti Rinteen hallitukseen. Naiset ovat kyselyn mukaan miehiä tyytyväisempiä hallitukseen.

Kyselystä uutisoi myös Verkkouutiset. Sen mukaan neljä prosenttia on erittäin tyytyväisiä ja 43 prosenttia melko tyytyväisiä Rinteen vetämän hallituksen tähänastiseen toimintaan. Tyytymättömiä oli 28 prosenttia ja 25 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Sipilän hallitus oli suositumpi vastaavassa ajankohdassa

Verkkouutisten mukaan Rinteen hallituksen kannatus on heikompaa kuin edellisellä hallituksella vastaavaan ajankohtaan. 11 prosenttia vastaajista oli erittäin tyytyväisiä ja 48 prosenttia melko tyytyväisiä Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen kesällä 2015. Yhteensä tyytyväisiä oli siis 59 prosenttia.

Erityisen suuri muutos on ei osaa sanoa -vastauksien määrässä. Neljä vuotta sitten ”ei osaa sanoa”-vastausten osuus oli vain seitsemän prosenttia. Tyytymättömiä oli 34 prosenttia. Rinteen hallituksen linja on siis jäänyt monelle kansalaiselle epäselväksi.

Suomen Uutiset