Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra varoittaa vakavasti itärajan tilanteesta. Suomen on nyt oltava hereillä.

Venäjän Presidentti Vladimir Putin ilmoitti tänä aamuna, että Venäjä aloittaa osittaisen liikekannallepanon. Puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan tämä käytännössä tarkoittaa 300 000 venäläisen kutsumista palvelukseen.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan lukuisat venäläiset alkoivat heti selvittää, miten poistua maasta. Venäjän raideliikenteen nettisivut ovat kaatuneet, kun lippuostot ruuhkautuivat. Voidaan olettaa, että paine kasvaa myös Suomen vastaisella rajalla, sillä enää Suomen raja on venäläisille käytännössä avoin raja Eurooppaan.

Sisäministeri ei vastannut kysymykseen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kysyy, onko hallitus varmasti kartalla tilanteesta. Jos Suomen itärajaa alkaa lähestyä suuria ihmisjoukkoja, toimenpiteiden pitää olla nopeita ja täsmällisiä.

– Itäraja on pantava kiinni. Meillä on heinäkuussa hyväksytty rajalain uudet pykälät, jotka mahdollistavat koko rajan sulkemisen laajamittaisen maahantulon edessä. Tätä on hyödynnettävä heti, ensisijaisena toimenpiteenä. Massoja ei saa päästää rajan yli, olipa varsinainen syy sitten mikä tahansa, Purra vaatii.

– Putin totta kai tietää kansan liikehdinnän seuraavan liikekannallepanosta. Välineellistämisen ja ei-välineellistämisen raja on hiuksenhieno, Purra perustelee.

Purra kysyi asiasta sisäministeri Krista Mikkoselta (vihr) heti tänään aamupäivällä täysistunnossa. Mikkonen ei vastannut kysymykseen.

SUOMEN UUTISET