

MATTI MATIKAINEN
Purra: Uudistukset Suomen yhteinen pelastusoperaatio – ”Enemmän työtä, kasvua ja sitä myötä hyvinvointia”
Valtiovarainministeri Riikka Purra korostaa, että hallituksen uudistuksia ei tehdä ketään vastaan, vaan päinvastoin sen puolesta, että Suomessa olisi enemmän työtä ja kasvua ja sitä myötä hyvinvointia. – Haluamme säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan myös tulevaisuudessa, myös yhä haastavamman väestökehityksen oloissa, kun väki vanhenee ja lapsia ei synny.
– Hallituksen uudistukset eivät edes ole radikaaleja, vaan ne on tehty verrokkimaissamme aikaa sitten, valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa.
Purra toteaa, että Suomen verrokkimaissa sekä julkisen talouden tila että kasvu, tuottavuus ja talouden dynamiikka ovat selvästi paremmalla tolalla kuin Suomessa.
– Meidän järjestelmämme on kankea, kannusteeton, tyhjäkäynnillä. Menestyvän liiketoiminnan rakentaminen ja uusien työpaikkojen luominen on hankalaa, työnantajayritysten määrä tippuu karmeaa vauhtia. Emme voi jatkaa näin.
Uudistukset olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten
Uudistukset olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten. Se on kuitenkin Suomessa hyvin vaikeaa.
Purra korostaa, että hyvinvointi ei voi nojata velkaan ja kitukasvuun.
– Hyvinvoinnille ei ole mitään muita perustuksia kuin työ ja yrittäminen. Me haluamme säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan myös tulevaisuudessa, myös yhä haastavamman väestökehityksen oloissa, kun väki vanhenee ja lapsia ei synny. Tämä ei ole mikään taistelu eri osapuolten välillä, vaan Suomen yhteinen pelastusoperaatio.
Suomi EU:n velkaisimpien maiden joukossa
Julkisen talouden korjaamisen viimeiset hetket ovat käsillä, sillä Suomi on ensi vuonna komission arvioiden mukaan EU:n seitsemänneksi velkaisin maa, Purra huomauttaa.
– Edellä olevat ovat pääasiassa jättimäisten velkojen maita, mutta niiden velkasuhteet myös pääasiassa menevät alaspäin. Toisin on meillä. Olemme aikoja sitten tippuneet pohjoismaiselta uralta.
Aikaa, sinniä ja korvatulppia
Valtiovarainministeri Purra pitää hillittöminä väitteitä hallituksen ”perusteettomasta velkapelottelusta”. Sen sijaan Purra katsoo, että Suomen kansaa pitäisi voimakkaammin valistaa velkaongelman ja alijäämien vaikutuksesta meidän ja tulevien sukupolvien hyvinvoinnille.
– Sellaiseen ei kuitenkaan ole totuttu, ja niinpä esimerkiksi media keskittyy sen sijaan päivästä toiseen kuvaamaan verorahoitteisten tahojen valitusta siitä, kun nyt leikataan.
– Rakenteellinen julkisen talouden epätasapaino on kehittynyt Suomessa krooniseksi, ja sen oikaisu vaatii paitsi aikaa myös johdonmukaisuutta, sinniä ja korvatulppia. Suorat leikkaukset, työllisyystoimet, rakenteelliset uudistukset ja aidot kasvutoimet ovat aivan välttämättömiä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Suomen pelastusoperaatio uudistukset valtion velkaantuminen väestökehitys työ ja yrittäminen rakenteelliset uudistukset työllisyystoimet hyvinvointiyhteiskunta hyvinvointi Julkinen talous Riikka Purra leikkaukset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitus laskee autoilun kustannuksia ja kannustaa työhön veronalennuksilla – ”Tavoitteena työhön kannustava sosiaaliturvajärjestelmä”

Valtiovarainministeri Purra: Hallitus tekee työllisyyttä vahvistavaa politiikkaa – ”Nimenomaan suomalaisen työntekijän etu”

Putkonen: Ay-liikkeen naamiot putosivat – alta paljastui demaripoliitikon kasvot

Rostila: Ay-liikkeen uhkailulle ei pidä antaa periksi

Purra: Hallituksen tehtävänä on luoda yrityksille helposti ennakoitava toimintaympäristö – ”Yrityksillä tulee olla mahdollisuus kasvaa ja ihmisillä mahdollisuus vaurastua”

Suomen Yrittäjien tuore kysely: Perussuomalaiset on duunareiden suosikkipuolue

Koskela: Hyvinvointivaltion tulevaisuus edellyttää vahvaa julkista taloutta

Purra: Varainsiirtoveron keventäminen helpottaa työn perässä muuttamista

Valtionhallinnon tuottavuusohjelman valmistelu etenee – tavoitteena 243 miljoonan euron säästöt
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää