Suomen Yrittäjät teetti tutkimuksen, mitä puoluetta työelämässä olevat äänestäisivät juuri nyt eduskuntavaaleissa. Perussuomalaiset saavat kannatusta erityisesti miehiltä, nuorilta, duunareilta ja pienyrittäjiltä.

Kantarin toteuttamaan työelämägallupiin 1 054 vastannutta ovat työelämässä toimivia työntekijöitä, toimihenkilöitä, johtavassa asemassa olevia, yrittäjiä ja työttömiä. Kysely teetettiin 13.-25.9. Tulosten luottamusväli kokonaistuloksen osalta on +- 3,1 %-yksikköä.

Tasainen kamppailu kärjestä

Kyselyn mukaan kolmen kärki on tasainen: SDP:n kannatus on 17 prosenttia ja kokoomus sekä perussuomalaiset ovat aivan tuntumassa molemmat 16 prosentin kannatuksella.

– Kamppailu johtavan työelämäpuolueen paikasta on kovaa kolmen suuren kesken. On kuitenkin merkillepantavaa, että ammattiliittojen massiivinen kritiikki ei ole juurikaan nostanut vasemmistoa, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteenlaskettu kannatus on lähes tuplasti suurempi kuin SDP:n suosio.

Työntekijät valitsevat puolensa

Naisten ja miesten näkemyserot ovat huomattavat. SDP on selkeästi työelämässä olevien naisten ykkönen, perussuomalaiset taas miesten ykkönen. Myös perussuomalaisten vahva kannatus alle 30-vuotiaiden keskuudessa on syytä noteerata.

– Perussuomalaiset on myös ykkönen duunaripuolueena (työntekijöiden keskuudessa). SDP on taas ykkönen alempien toimihenkilöiden keskuudessa, Pentikäinen kertoo.

Pentikäisen mukaan keskustelu on saanut ihmisiä valitsemaan aiempaa aktiivisemmin puolueensa. En osaa sanoa -ryhmä on selkeästi pienentynyt alkuvuodesta.

SUOMEN UUTISET