Tuore Suomen Yrittäjien mielipidetiedustelu kertoo, että yrittäjät ovat aiempaa tuntuvasti tyytyväisempiä hallitukseen. Yrittäjägallupin mukaan 59 prosenttia yrittäjistä on tyytyväisiä hallituspohjaan, 56 prosenttia hallitusohjelmaan ja 54 prosenttia hallituksen toimintaan. Luvut ovat parantuneet elokuusta, jolloin 51 prosenttia oli tyytyväisiä hallituspohjaan ja 53 prosenttia hallitusohjelmaan.

Erityishuomion voi kiinnittää siihen, että elokuussa vain 23 prosenttia oli tyytyväisiä hallituksen aloitukseen, kun taas nyt marraskuussa 54 prosenttia yrittäjistä oli tyytyväisiä hallituksen toimintaan.

Yrittäjätaustainen perussuomalaisten kansanedustaja Antti Kangas ei ihmettele hallituksen suosiota yrittäjien keskuudessa.

– Yrittäjät ymmärtävät monia muita paremmin talouden lainalaisuudet. Yrittäjät arvostavat hallituksen vastuullista ohjelmaa, ja se näkyy gallupeissa.

Ilmaisia lounaita ei ole

Siihen, että hallitus on erityisen suosittu lännessä sekä Pohjois- ja Itä-Suomessa, näkee Kangas syyksi sen, että ihmiset näillä alueilla ovat tottuneet pärjäämään ja tulemaan toimeen omillaan.

– Minä tulen pohjoisesta, ja siellä tiedetään, ettei ilmaisia lounaita ole. Pitää pärjätä itse ja pitää myös kantaa vastuu itse. Tähän hallitusohjelma antaa paremmat mahdollisuudet kuin edellisen hallituksen aikana.

Kangas pitää myös työmarkkinauudistuksia tärkeinä.

– Nekin ovat merkki siitä, että hallitus on toteuttamassa ohjelmaansa.

Tyytyväisyys Purraan kasvanut

Yrittäjät ovat tyytyväisempiä myös valtiovarainministeri Riikka Purran toimintaan. Tyytyväisyys on kasvanut jopa 15 prosenttiyksikköä, 34 prosentista 49 prosenttiin. Kankaan mukaan syy on selvä.

– Yrittäjät uskovat, että Purra pitää lupauksensa. Ja kaikki tähän mennessä tehty ja sanottu vain vahvistaa sitä uskoa.

Oppositio saa yrittäjiltä varsin surkeat kannatusluvut, hieman yli kymmenen prosenttia. Kangas ei sitä ihmettele.

– Oppositio kyllä haukkuu hallitusta, mutta minkäänlaisia omia, toteuttamiskelpoisia ratkaisuja suurimpiin ongelmiimme ei sieltä ole kuultu. Lisää verottamalla ei Suomi nouse.

Suomen Uutiset