Kansanedustaja Jaana Strandman haluaa siirtää koulujen kesälomia eteenpäin kotimaisen matkailun virkistämiseksi. Suomessa kesälomat loppuvat tällä hetkellä muita maita aikaisemmin, mikä tarkoittaa, että kansainvälinen kesälomasesonki on voimissaan Suomen matkailusesongin jo päätyttyä.

– Kesälomien siirtäminen eteenpäin olisi vahvasti yrittäjyyttä tukeva toimi. Työvoiman saatavuus paranisi myös sesonkityöhön, kertoo perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman.

Strandman jätti asiasta toimenpidealoitteen, jonka tarkoituksena on siirtää koulutyön lopetuspäivää kaksi viikkoa eteenpäin viikon 22 lopusta viikon 24 loppuun.

Piristysruiske elinkeinoelämälle

Strandman perustelee siirtoa toimenpidealoitteessaan elinkeinoministeriön selvityksellä, jossa on tuotu ilmi matkailun tulojen ja työllisyyden lisääntyminen. Koululaisten osalta uudistus olisi Strandmanin mukaan myös hyvä, koska elokuussa on vielä loistavat lomailusäät. Tämä helpottaisi myös perheiden arkea.

– Tämä uudistus olisi tärkeä eritoten Etelä-Savon ja muun Itä-Suomen matkailulle eli siten myös aluepoliittinen uudistus. Tässä tilanteessa tarvitaan piristysruisketta elinkeinoelämälle, ja tämä olisi yksi hyvä toimi sen edistämiseksi, sanoo Strandman.

Suomen Uutiset