Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen ihmettelee, miksi lapsivaikutukset jätettiin huomioimatta uudessa translaissa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Minna Reijonen sanoo, että translain läpiviemiselle tuli liian kiire, koska siitä oli sovittu aiemmin hallitusohjelmassa.

– Tällaisena kriisiaikana olisi ollut toivottavaa keskittyä enemmän kiireellisimpiin asioihin. Energiakriisi, omaishoito ja vammaispalvelulaki huutavat parannuksia, Reijonen huomauttaa.

Keskusta ja kokoomus mahdollistivat

Reijosen mielestä asian tekee vakavaksi se, että translain osalta eduskunta on samassa yhteydessä osoittamassa tahtoa ulottaa ilmoitukseen perustuva sukupuolenvaihdos myös lapsiin.

Valtioneuvosto arvioi ja valmistelee tarvittavat säädösmuutokset transsukupuolisten lasten ja nuorten itsemääräämisoikeuden edistämiseksi sukupuolen vahvistamisessa. Tästä käytiin oma erillinen äänestys, jonka tuloksia ei ole Reijosen mielestä käyty julkisuudessa tarkemmin läpi.

– Keskusta ja kokoomus olisi halutessaan voineet estää tämän ulottamisen lapsiin. Valitettavasti tämä meni äänestyksessä läpi.

Lapsuus ja nuoruus herkkää aikaa

Reijosen mielestä jokaisen lapsen tulee saada kasvaa rauhassa ihmisenä – ilman että kasvua hämmennetään translain muutoksilla.

– Omassa lapsuudessani koin hyvänä, että tytöt sai olla tyttöjä ja pojat poikia. Lapsuus ja nuoruus ovat herkkää aikaa, jolloin tarvitaan tasapainoisuutta elämässä hämmennyksen sijasta, Reijonen toteaa.

SUOMEN UUTISET