Helsingin kaupunki oli aikeissa esittää tulevana lauantaina 15.4. Kulttuurikaappi-festareiden yhteydessä drag-lapsista kertovan dokumenttielokuvan. Tapahtuma olisi ollut kielletty alle 18-vuotiailta. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mukaan oli välttämätöntä, että näytös peruttiin, ja sille löytyy perusteita.

– Drag-show on aikuisille suunnattua viihdettä, eikä siihen tule sekoittaa lapsia millään tasolla, ei esittäjinä eikä katsojina. Ihmisoikeusaktivistit ovat Suomen ulkopuolella arvostelleet drag-lapsi-ilmiötä, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.

– On äärimmäisen valitettavaa, että maailmalla jonkin verran levinnyt drag-lapsi-ilmiö yritetään nyt lanseerata Suomeen, ja yrityksen tekee vielä pääkaupunki Helsinki. Helsinki näyttää olevan tässä kohtaa Suomen heikoin lenkki. Lapsia tulee suojella, eikä lasten esiintyminen aikuisille tällaisen teeman kautta ole normaalia, Antikainen kritisoi.

Pääkaupunki taipui sosiaalisen median paineessa

Sosiaalisessa mediassa syntyi kohu aikeesta esittää dokumenttielokuva, ja lopulta Helsinki päätti perua tapahtuman.

– Jollei sosiaalisessa mediassa olisi syntynyt kova kohu aiheesta, olisiko Helsingin kaupunki todellakin esittänyt tämän hyvin kyseenalaisen dokumenttielokuvan? Antikainen kysyy.

– Helsingin kaupunki tuli lopulta järkiinsä ja peruutti näytöksen. Kysymys kuitenkin kuuluu, että jos aiheessa ei ole mitään vikaa, miksi Helsinki lopulta perui sen? Antikainen kysyy.

Suomen Uutiset