Tavallisen suomalaisen on voitava nauttia vapaudesta ilman, että byrokraatti, komissaari tai mediamoguli ohjaa hänen jokaista ajatustaan ja askeltaan. Näin asetteli sanansa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) kesäkokouksen puheessaan.

Terho puolusti kärkevästi perussuomalaisten tähän mennessä tekemiä toimia ja moitti samalla populisteiksi täysin rinnoin heittäytyneitä oppositiopuolueiden edustajia. Hän muistutti äärimmäisen rajun kritiikin kohteeksi joutuneiden perussuomalaisten olleen kerta toisensa jälkeen oikeassa.

– Aina kun punavihreät pilvilinnat hajoavat, niiden takaa paljastuu perussuomalainen totuus. Näin on käynyt viime vuosina esimerkiksi euron ja maahanmuuton suhteen. Paljon paheksuntaa herättäneet arviomme ja varoituksemme tulevasta ovat paljastuneet lopulta kaikessa yksikertaisuudessaan .. tosiksi.

– Niin hyvät ystävät. Eliitin ja niin kutsutun älymystön muotivillitykset katoavat muutaman vuoden välein kuin savu tuuleen. Suurimmatkin poliittiset rakennelmat sortuvat ilman tavallisen kansan tukea, ja siksi Neuvostoliitot ja Eurostoliitot tulevat ja menevät.

Tietyt asiat eivät muutu, Terho totesi ja jatkoi: Perussuomalaisten politiikan peruskivet ovat koti ja perhe sekä rauha, jonka valtiovalta turvaa. Näiden paras turvaaja on kansallisvaltio.

– Kansalaisen oikeudet ja vapaudet turvaa parhaiten lähellä kansaa oleva demokraattinen hallinto, jossa kansallisvaltio on yhä ylivertainen hallintomalli. Kansakunnan hyvinvointi syntyy yksilön työstä ja yrittämisestä, siis jokaisen kansalaisen ahkeruudesta ja moraalisesta selkärangasta antaa omastaan myös yhteisölle.

Media ei erityisen kiinnostunut opposition populismista

– Kun tuomme esiin puolueen oman linjan, meidän väitetään olevan edesvastuuton hallituslinjan hajottaja. Kun sitten muut hallituspuolueet tuovat esiin oman linjansa, niiden sanotaan tekevän rohkeita keskustelunavauksia, eikä hajotussyytöksistä ole puhettakaan.

Terho kummasteli myös sitä, miksi nykyisen opposition todellisuuspakoinen populismi ei lehdistössä ole herättänyt minkäänlaista huolta tai ammatillista tarvetta paljastaa epätosia väitteitä.

Poliittinen linja pysyy

Oppositiotyö on puhumista, hallitustyö tekemistä, Terho kiteytti perussuomalaisten omaan pitkään oppositiokokemukseen vedoten.

– Tärkeintä on, ettei perussuomalaisten poliittinen linja ole muuttunut yhdessäkään asiassa. Meillä on aate, meillä on ohjelma ja meillä on kyky ajaa tavoitteitamme läpi. Kun keväällä listasimme pelkästään ensimmäisenä vuonna edenneitä tavoitteitamme, niitä kertyi listaan noin 50, Terho jatkoi.

– Työ on silti kesken ja jatkuu. Mikään puolue ei saa kaikkea haluamaansa läpi juuri haluamassaan muodossa, varsinkaan toivomassaan aikataulussa. Mutta jokainen järkevä kompromissi on aina askel oikeaan suuntaan.

SUOMEN UUTISET