Tarja Halonen ei näe vikaa pääministeri Sanna Marinissa. Sen sijaan hän näkee paljon vikaa Marinia kritisoivissa suomalaisissa.

New York Timesin haastattelema Tarja Halonen arvelee istuvan hallituksen loukkaavan ”tiettyä vanhempaa miestyyppiä”. Halosen mukaan ”he pelkäävät tilannetta, jossa eri-ikäiset naiset ottavat hoitaakseen politiikan johtotehtäviä.”

Sosiaalisessa mediassa ei erityisemmin ilahduttu Halosen uusimmasta sammakosta.

Anne kirjoittaa: ”Kuules Tarja Halonen, minä olen nuori ja politiikasta kiinnostunut nainen. Minä en pelkää nähdä naisia maan johdossa. Minä pelkään nähdä epärehellisiä naisia maan johdossa. Muun muassa sellaisia, jotka heittävät kansansa bussin alle kiillottaakseen omaa imagoaan.”

Miesten Tasa-arvo ry kirjoittaa: ”Tarja Halosen poliittinen ura herättää jälkikäteen lähinnä häpeän, ei pelon, tunnetta. Hallituksen toimien, tai toimimattomuuden, kritisoinnin pelkistäminen sukupuolikysymykseksi on harvinaisen heikkotasoinen analyysi.”

Marimekon hallituksen puheenjohtajana toimiva Mika Ihamuotila nauraa Halosen ulostulolle.

Nettimeemeihin erikoistuneen sivuston näkemys asiasta:

Aiemmin tänä vuonna Halonen aiheutti kummastusta arvelemalla Baltian maiden Nato-jäsenyyden taustalla olevan se, että ”maat olisivat tottuneet kollektiivisiin turvajärjestelyihin neuvostoaikana.”

SUOMEN UUTISET