Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmään kuulunut ja kiinteistölautakunnan jäsenenä toiminut Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Mari Rantanen on siirtynyt perussuomalaisten jäseneksi. Hänet hyväksyttiin yksimielisesti perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän jäseneksi keskiviikkona 10.9.2014 järjestetyssä ryhmäkokouksessa.

Rantanen, 38, valittiin 674 äänellä varavaltuutetuksi Helsingin kaupunginvaltuustoon vuoden 2012 kunnallisvaaleissa. Siviiliammatiltaan Rantanen on ensihoitaja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Hän on sairaanhoitajan, ensihoitajan ja ensihoidon lähihoitajan tutkintojen lisäksi suorittanut poliisin perustutkinnon. Rantanen toimii myöskin omaishoitajana.

Rantanen on erityisen kiinnostunut sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kaupunkilaisten turvallisuuteen liittyvistä asioista. Rantanen ei enää kokenut Sdp:tä poliittiseksi kodikseen ja on helpottunut ja tyytyväinen pitkää pohdintaa vaatineeseen ratkaisuunsa. Rantanen toivoo, että siirtymisensä jälkeen politiikan teossa otetaan paremmin huomioon ihmisten arjen näkökulma ja huomioidaan vahvemmin se, että sanat ja teot kohtaavat.