Sosiaalidemokraattien ministerivaihdokset ja keskustelu puolueen nykylinjasta ovat kiihdyttäneet ay-taustaisten henkilöiden yhteydenottoja perussuomalaisiin. Puoluevirkailija Matti Putkonen sanoo soittoja tulevan päivittäin, ja soittajista monen tausta on ay-liikkeessä.

Perussuomalaiset arvioivat, että muista puolueista on heidän riveihinsä siirtynyt vuoden sisään 50-60 paikallispoliitikkoa, joista noin 40 sosiaalidemokraateista. Nykyisissä valtuustoissa on tapahtunut 12 loikkausta, joista seitsemän on demarileireistä. Asiasta kertoo Yle Uutiset nettisivuillaan.

– Ammattiyhdistysliike on ollut minun perinteinen tukijalkani. Tällä hetkellä se ei enää näytä kuuluvan sosiaalidemokraattiseen puolueeseen, se on työnnetty sivuraiteelle. Siinä mukana menevät perusduunarit, murahtaa Jorma Höök Riihimäeltä. Hän liittyi perussuomalaisiin torstaina.

– Olen iloinen, että Jorma on jättämässä viherhumpan ja on tulossa mukaan tuliseen tangoon, perussuomalaisten työmies Matti Putkonen sanoo Ylen haastattelussa.

Putkonen kertoo imun puolueessa olevan sen verran hyvä, että kyselyjä tulee Höökin tapaisilta paikallispoliitikoilta ja ay-aktiiveilta viikottain.

ps verkkotoimitus