Tiistainen keskustelu eduskunnassa perussuomalaisten välikysymyksestä polttoaineiden hintoja koskien herätti hallituksen puolustamaan ilmastotoimia, ja kieltäytymään polttoaineverojen alentamisesta kuin yhdestä suusta.

Kansanedustaja Jenna Simula huomautti keskustelussa, ettei auto ole edellytys vain työssäkäyntiin, vaan kaikkeen muuhunkin liikkumiseen.

– Auto mahdollistaa sen, että suomalainen voi asua siellä, missä on onnellisimmillaan, se mahdollistaa sen, että koko Suomi voi olla asumiskelpoinen, Simula sanoi puheessaan.

Liikkumisesta tehdään todella vaikeaa

Simula korosti autoilun olevan osa suomalaista elämäntapaa, jota hallitus on nyt kiivaasti romuttamassa ajaen samalla väen maaseudulta kaupunkeihin. Auton sosiaalisesta merkityksestä ei Simulan mukaan puhuta tarpeeksi.

– On tärkeää, että ihmisillä on vapaus liikkua, ja mikäli yksityisautoilusta tehdään liian kallista, vaikeutuu työssäkäynnin lisäksi aivan kaikki muukin liikkuminen, millä on iso vaikutus ihmisten hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Neljän seinän sisälle jääminen liikkumiskustannusten vuoksi ei ole lainkaan toivottavaa, Simula painotti.

SUOMEN UUTISET