Kävin lomailun ohessa muutamassa perussuomalaisten kesätapahtumassa; Vesilahti, Sastamala, Häijää, Sauvo, Kokemäki, Säkylä, Turun Messut.. ja Eduskuntaryhmän kesäkokouskierroksella Jyväskylä, Muurame, Jämsänkoski ja Jämsä.

Olen ylpeä perussuomalaisen kentän toiminnasta. Meillä homma toimii. On ollut suuri ilo mennä tapahtumiin puolueen puheenjohtajana ja nähdä, kuinka ihmisläheinen politiikan teko osataan ja uskalletaan tehdä. Puolueen johtohenkilöiden ja kansanedustajien perusvelvollisuus on kiertää ja yhdessä kentän kanssa kaikki onnistumme.

Kentän syvistä riveistä on noustu, lautakuntiin, valtuustoihin ja noustaan vielä eduskuntaan. Ihmiset seuraavat, tosin kuin luullaan, hyvin tarkasti edustajiensa toimia. Jatkuva vuorovaikutus äänestäjien kanssa on tärkeää, jotta tietää, missä mennään ja mitkä ovat polttavat kysymykset kansan keskuudessa.

Esimerkiksi kotihoidon tuen raaka leikkaus naamioidaan tasaarvoasiaksi. Merkittävä havaintoni on, että äitien lisäksi myös kepulaiset miehet ovat ottaneet yhteyttä ja kannustaneet. Se on varma merkki, että asia kiinnostaa, osuu ja uppoaa.

Syksyn piirikokouskierros on tärkeä. Perusosastojen ja piirien johtoon on nyt tunkua. Valitaan viisaasti ja muistetaan kovat työmyyrät myös paikkajaossa. Yhdessä olemme vahvoja. Perussuomalaiset vaikuttavat myös vaalien välillä.

Kenttäväelle kiitos ja pyyntö. Jatketaan hyvää yhteistyötä. Meissä on voimaa.

Eurovaalit

Perussuomalaiset ovat valinneet Pekka M. Sinisalon eurovaalien vaalipäälliköksi. Pekka tarvitsee haastavassa työssään meidän kaikkien tuen.

Tunku ehdokkaaksi on valtava ja pettymyksiä tulee. Kaikki mahtuvat mukaan kampanjaa, mutta kaikki eivät pääse ehdokkaiksi. Puoluehallituksen on Pekan ja EU-työryhmän esittelystä tehtävä ehdokkaiden nimeäminen, kuten yhdessä olemme sopineet.

Perussuomalaisilla on hyvät yhteydet Eurooppaan. Me emme enää ole yksin, kuten viime eurovaalien alla. Perussuomalaiset ovat Euroopassa. Viime perjantaina YLE raportoi mielenkiintoisesti saksalaisesta Vaihtoehto Saksalle -puolueesta TV:n pääuutisissa. Perussuomalaiset on euroopanlaajuinen esimerkki toimivasta maltillisesta EU-kriittisestä puolueesta, joka ei ole ihmisvastainen. Olemme myönteisessä maineessa, esimerkkiämme seurataan ja meiltä kysytään neuvoja.

Liikun vaalien alla myös Euroopassa ja avaan ovia tuleville edustajillemme. Kutsumme myös merkittäviä poliitikkoja Suomeen.

Perussuomalaiset on kansanpuolue. Me emme lähde luokkapohjasta vaan suomalaiskansallisista perusarvoista. Työ, yrittäminen ja välittäminen toimii sekä kotimaassa että ulkomailla. Oma, itsenäinen linja ja luotettavuus ovat hyvä päänalunen ja käyntikortti.

Euroehdokkuus on kova pesti. On kierrettävä väätäismäisesti. Yhteispotti ratkaisee, linjan on oltava yhtenäinen.

Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 11/2013 -lehdessä.

TIMO SOINI