Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kertoo plokissaan onnitelleensa Antti Rinnettä tämän uudelleenvalinnan johdosta.

– SDP pullistelee pääministeripuolueena, vaikka vaalikausi ei ole edes puolessa. Yhdet vaalit Antti Rinne voitti, demarien jäsentenväliset. Pääministeripuolueen pitää voittaa eduskuntavaalit, viimeksi kiri katkesi kuin kanan lento, Soini kirjoittaa.

”Tulos on suorastaan surullinen”

Soini toteaa, että hallituksella on omat haasteensa – ja sitä on ”siunattu” epäpätevällä oppositiolla.

– Kuvitteleeko joku, että punavihreällä oppositiolla on edellytyksiä olla vallassa. Missä on pihvi?

– Katsotaanpa miten kävi viimeksi. SDP ja Antti Rinne äänesti edellisen eduskunnan viimeisenä istuntopäivänä omia esityksiään vastaan. Vihreät lähti hallituksesta ydinvoiman vuoksi, tuloksena oli lisää ydinvoimaa. Vasemmistoliitto ensin leikkasi ja sitten lähti leikkausten vuoksi, estämättä yhtään leikkausta, Soini listaa.

– Kun katselen SDP:n kuntavaihtoehtoa kotikaupunkini Espoon kautta, tulos on suorastaan surullinen. Budjettisopu oli SDP:lle liikaa. Tuloksena; ei yhtään muutosta mihinkään merkittävään.

”Ei kannata paiskoa kiviä rapakon taakse”

Soinin mielestä SDP:n puoluekokouksen suurimpia uutisia oli kansanedustaja Krista Kiurun ”karmea kohtalo”.

– Jokainen kolumnisti piti sitä suurempana uutisena kuin Timo Harakan ja Tytti Tuppuraisen äänisaalista puheenjohtajavaalissa. Jospa se olikin sitä?

– Jos Antti Rinne pääministeriksi päätyy, jopa hieman epäilen, kannattaa Yhdysvaltoja kohtaan olla realisti eikä paiskoa kiviä rapakon taakse. Sinne kun seuraavan pääministerin pitäisi myydä jäänmurtajia ja kilpailuttaa hävittäjiä.

Kaiken vastustamisella ei pärjää

Soini sanoo epäpätevän opposition vahvistavan hallitusta.

– Tosipaikan tullen kansalainen ajattelee, että ei kai sentään feminismillä työpaikkoja luoda. SDP ei tule perumaan yhtään tämän hallituksen leikkausta. Lupausten luettelo tiskiin, jos sellainen on. Ja sitten seuranta päälle.

– Kuntavaalien vaalikeskusteluista tulevat mielenkiintoiset. Niissä ei tuohtuneella kaiken vastustamisella pärjää, kun ruvetaan kyselemään SDP:n käytännössä tekemien kuntapäätösten perään.

SUOMEN UUTISET

Tagit