Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on huolissaan siitä, että pääministeri Sanna Marinin hallitus näyttää sallivan vesilaitoksien siirtämisen yksityisomistukseen.

Tavio katsoo, että hallituksen tulee puuttua suunnitelmiin vesiyhtiöiden myynnistä. Tavio korostaa, että vedenjakelu on luonnollinen monopoli, joka kannattaa pitää julkisessa omistuksessa.

– Suomalaiset kotitaloudet ovat tottuneet saamaan edullista juomavettä kraanasta. Onko suihkussa käyminen tulevaisuudessa luksusta, josta kansainväliset yritykset käärivät voittoa? Tavio kysyy.

Tavion mielestä yhteiskunnan omistamista vesilaitoksista luopuminen on vaarallinen suunta.

Muistuttaa pelottavasti Caruna-kauppaa

Jyväskylässä on tekeillä Suomen suurin vesihuollon yksityistäminen, sillä kaupunki on myymässä yhtiöstään 30–40 prosentin osuutta. Kauppa olisi toteutuessaan ensimmäinen laatuaan. Tähän asti yksityinen omistus muutamissa pienemmissä vesilaitoksissa on ollut merkitykseltään vähäistä ja rajoittunut pieniin kuntiin.

– Vaarana on kuluttajahintojen jyrkkä nouseminen samaan tapaan kuin sähköverkkoliiketoiminnassa on Caruna-kaupanteon jälkeen nähty, Tavio moittii.

Tavio on tänään jättänyt eduskunnassa asiasta kirjallisen kysymyksen. Perussuomalaisten mielestä Suomessa on tärkeää pitää mielessä, että puhtaat vesivaramme ovat maailmanlaajuisesti harvinaislaatuinen aarre.

SUOMEN UUTISET