Perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen on julkaissut blogikirjoituksen Carunan sähkönsiirtohinnan korotuksesta. Ronkainen teki eduskunnassa toimenpidealoitteen sähkön siirtomaksuista ja siirtohinnan kertakorotusten kohtuullisuudesta viime kaudella.

– Suurin sähkönjakeluyhtiö Caruna nostaa marraskuussa sähkönsiirronhintoja keskimäärin 3,9 %. Ilmoitus tulee hallituksen budjettiriihen jälkimainingeissa, jossa keskituloisia kuritettiin kiristyvällä verotuksella. Asumisen hinta tulee kallistumaan entisestään, Jari Ronkainen harmittelee.

Erityisesti vanhuksilla ongelmia selvitä maksuista

Ronkainen suree erityisesti pienituloisten yksinasuvien vanhusten tilannetta.

– Miten 60-70-luvun omakotitaloissa asuvien vanhusten pitäisi jatkossa tulla toimeen? Lämmityspolttoaineiden kustannukset kasvavat veronkiristysten myötä, vappusatanen jäi tulematta ja sähkönsiirtomaksu nousee kuin sosialistihallituksen ihailema rauhanohjus.

Kataisen ja Haaviston katastrofaalinen virhe

Syylliseksi Ronkainen nimeää Jyrki Kataisen hallituksen ja perää nykyiseltä hallitukselta toimenpiteitä.

– Jäljet johtavat sylttytehtaalle. Fortumin sähkönsiirtotoiminnan myyminen oli sixpack-hallituksen ja sen omistajaohjausministerin Pekka Haaviston katastrofaalinen virhe. Valtion perusinfrastruktuurin myynti oli täysin järjetöntä ja Caruna on käyttänyt luonnollista monopolitilannettaan häikäilemättömästi hyväkseen.

– Milloin hallitus herää siihen, että toimenpiteitä sähkönsiirron riistohintoja kohtaan tarvitaan?

SUOMEN UUTISET