Maaseudun Tulevaisuuden kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset uskovat perussuomalaisten olevan Suomen poliittisista puolueista eniten lapsiperheiden asialla.

1 110 vastaajan joukosta osuudeltaan selvästi suurin ryhmä luotti eniten perussuomalaisiin niin maaseutumaisissa, taajaan asutuissa kuin kaupunkimaisissakin kunnissa.

Vain pääkaupunkiseudulla perussuomalaiset jäivät sdp:n ja kokoomuksen taakse. Pääkaupunkiseudun vastaajista 13,75 % katsoi sdp:n olevan parhaiten lapsiperheiden asialla, kokoomukseen luotti 10,5 % ja perussuomalaisia parhaana lapsiperhepuolueena piti 9,5 % kyselyyn osallistuneista.

Vihreät vasta viides

Melko heikosti lapsiperhekyselyssä menestyi hallituspuolue vihreät, joka sijoittui vasta kuudenneksi perussuomalaisten, sdp:n, vasemmistoliiton, keskustan ja kokoomuksen jälkeen. Myös pääkaupunkiseudun vastaajilla vihreät jäivät lapsiystävällisyyden suhteen perussuomalaisten taakse.

Kyselytutkimuksen suoritti mielipide- ja markkinatutkimusyritys Kantar Oy. Tutkimus tehtiin 4.-9.10. ja sen kohteena oli 1 110 18-79-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia.

SUOMEN UUTISET