Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaatii hallitusta panostamaan koronaviruskriisin lisäämien mielenterveysongelmien hoitamiseen. Tavion mukaan hallituksen pitää osoittaa nopeasti määrärahaa etäyhteyksien ja henkilöstöresurssien lisäämiseen, jotta apua saadaan oikea-aikaisesti ja tarvittaessa ilman fyysistä kohtaamista.

– Koronapandemia on lisännyt yhteydenottojen määrää kriisipuhelimessa. Mielenterveyden kannalta riskiryhmiä ovat erityisesti yksinäisyydestä kärsivät ikäihmiset sekä lapsiperheet, joiden toimeentulo on koetuksella, Tavio kertoo.

Syynä joka neljänteen sairauslomaan

Kanadan valtio on päättänyt sijoittaa lähes 160 miljoonaa euroa tehostaakseen mielenterveyspalveluita koronapandemian jatkuessa. Tavio pitää selvänä, että Suomessakin on tarvetta lisäresursseille.

– Jo ennen koronakriisiä mielenterveyden häiriöiden kustannuksiksi arvioitiin 11 miljardia euroa vuodessa. Jopa joka neljäs sairausloma Suomessa myönnetään mielenterveyssyistä. Lisäksi inhimillinen kärsimys on rahassa mittaamaton, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET