Tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Veikko Vallin siirtyy Tampereen Puolesta -ryhmästä Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmään.

Tampereen kuntavaalien 2017 ääniharava, yrittäjänä toimiva Veikko Vallin palaa juurilleen. Hän toimi 2003 Tony Halmeen vaalipäällikkönä ja brändin rakentajana, ja oli suurella panoksella nostamassa Halmetta 16 390 äänellä eduskuntaan. Vallin kuitenkin ajautui vaalien jälkeen ristiriitaan Timo Soinin kanssa perussuomalaisen puolueen suunnasta.

Vallin sai vuoden 2017 kunnallisvaaleissa 1621 ääntä. Hän oli Tampereen listan 10. eniten ääniä saanut ehdokas.

Vallinin liittymisasiasta kerrottiin maanantain tiedotustilaisuudessa. Paikalla oli Perussuomalaisten valtuutettujen Lassi Kalevan, Heikki Luodon ja Sakari Puiston lisäksi Veikon aikaisemmasta Tampereen puolesta -ryhmästä valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Oksanen ja varapuheenjohtaja Yrjö Schafeitel. Siirtyminen Perussuomalaisiin tapahtui täydessä yhteisymmärryksessä paikallisen TaPun ja valtakunnallisen perussuomalaisten välillä.

Vallin kiitti perussuomalaisten valtuustoryhmää luottamuksesta maanantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, ja toivoi, että hän saa omalla esimerkillään muutkin isänmaalliset, itsenäisesti ajattelevat ja oman kansakunnan etua ajavat järkevät ihmiset liittymään perussuomalaisiin.

– Perussuomalaisten valtuustoryhmä Tampereella on erittäin lupaava, koska se koostuu erilaisista ihmisistä. On akateemista koulutusta ja elämänkokemusta. On tohtori, insinööri, hum.kandi ja yrittäjä, Vallin kehaisi.


Veikko Vallin liittyy Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmään. Kuvassa vasemmalta Lassi Kaleva (ps.), Yrjö Schafeitel (Tapu.), Veikko Vallin, Sakari Puisto (ps.), Heikki Luoto (ps.) ja Lasse Oksanen (Tapu.).

– Minulla on paljon yhteistä arvopohjaa perussuomalaisten kanssa, ja siksi koen, että se on minulle juuri oikea puolue lähteä kansakunnan asioita edistämään.

– Uudet PS-johtajat Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari ovat sellaisia puoluejohtajia, joiden johtajuuteen luotan. He ovat saaneet kuraa niskaansa jo vuosien ajan, ja ovat sen hyvin kestäneet. Se lupaa hyvää, koska perussuomalaiset teemat ja arvot ovat nosteessa ympäri Euroopan.

– Kyseessä on siis siirtyminen puolueeseen, ei ns. puolueloikkaus, koska Tapu ei ole puolue, vaan paikallinen sitoutumattomien yhteislista. Tässähän kävi niin, että elegantti Tiina Elovaara lähti ja ei-niin-elegantti Veikko tuli tilalle, Vallin kevensi.

– Itselleni tämä vaihdos on luonnollinen jatkumo, koska haluan vaikuttaa valtakunnan politiikkaan. Tapu on paikallinen toimija, kun taas perussuomalaiset ovat valtakunnallinen vaikuttaja. Siksi siirryn nyt sinne. Olisi ollut hienoa, jos koko TaPun ryhmä olisi siirtynyt perussuomalaisiin mutta ainakaan vielä ei ollut sen aika. Ymmärrän, että puolueeseen siirtymisessä on henkistä kynnystä puolueisiin sitoutumattomalla ryhmällä.

Vallin kertoo, että jos perussuomalaisten johto olisi vaihtunut jo ennen kuntavaaleja, olisi hän suurella todennäköisyydellä hakeutunut heidän listoille jo silloin. ”Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan”, hän täydentää.

Artikkelia korjattu 24.10.2017 klo 11.25.

SUOMEN UUTISET