Iltalehti repi aukeaman jutun perussuomalaisten kansanedustajien yhteyksistä ”rikollisiin moottoripyöräkerhoihin”. Jutussa oli pääkuvana otos parin vuoden takaisesta tilaisuudesta, jossa muutama perussuomalaisten kansanedustaja on ryhmäkuvassa kahden muun henkilön kanssa. Toisella näistä kahdesta on kuulemma yhteyksiä johonkin moottoripyöräkerhoon. Tiettävästi hänellä ei ole rikollista taustaa.

Kokemuksesta tiedän, että kansanedustajat joutuvat usein tilanteeseen, jossa heille usein jopa täysin tuntemattomat henkilöt haluavat kuvauttaa itsensä kansanedustajan kanssa. Harvoin sellaisesta kieltäydytään.

Niin tässäkin tapauksessa. Yksi Iltalehden kuvassa olleista, kansanedustaja Osmo Kokko kertoi minulle, että toinen henkilöistä oli hänelle nimeltä tuttu ja toinen täysin tuntematon. Kumpaakaan Kokko ei ole tavannut parin vuoden takaisen tapahtuman jälkeen.

Nyt siis Iltalehti repi näillä eväillä aukeaman jutun perussuomalaisten kansanedustajien yhteyksistä rikolliseen moottoripyöräkerhoon.

Miten tätä tapahtunutta voisi kommentoida? Onko lehden ja sen toimittajien toiminta vääristelevää, ammattitaidotonta ja tarkoitushakuista? Kyllä!

Minulla on vanha pappa-Tunturi mopo. Kerran olin Esson baarissa kahvilla, ja minulle täysin tuntematon moottoripyöräilijä istui samassa pöydässä. Miten on Iltalehti, pääsenkö lööppiin yhteyksistäni moottoripyöräkerhon jäseniin?

Ministeri Jan Vapaavuori on tuomittu kolme kertaa ja kolmesta rikoksesta. Melkoinen rikollinen siis. Miten on Iltalehti, pääsenkö lööppeihin, jos menen samaan kuvaan Vapaavuoren kanssa? Olenko silloin syyllistynyt paheksuttavaan toimintaan?

Toimittaja Erkki Valtamäki Seinäjoelta on tehnyt Iltalehden uutisoinnista kantelun Julkisen sanan neuvostoon. Ilmeisen turhaan, sillä omien havaintojeni mukaan hyvävelikerhona JSN:n pääasiallinen tarkoitus on selittää toimittajien asiattomuudet parhain päin.