KOLUMNI | Ylen hallintoneuvoston entinen jäsen Reijo Tossavainen (ps.) paheksuu Jari Tervon kirjoitusta, jossa tämä leimaa suomalaisia roskaväeksi.

Jari Tervon mielestä ”Suomeen on syntynyt näinä historiallisina päivinä oma valkoinen roskaväki”.

Tervon mielestä roskaväki on huonosti koulutettu, syö epäterveellisesti, vihaa homoja ja muukalaisia ja inhoaa kulttuuria. Lisäksi Tervon mielestä roskaväki pelkää, että jokin ihmisryhmä ohittaa heidät sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi.

Olin järkyttynyt luettuani Tervon tekstin. Mietin, että voiko jotakin ihmisryhmää loukata ja solvata pahemmin? Ei voi, sillä samanlaista ihmisten lajittelua roskaväkeen ja parempaan väkeen tapahtui 30- ja 40-luvuilla Saksassa tunnetuin seurauksin.

Mielestäni kaikilla ihmisillä ihonväristä, asuinpaikasta, uskonnosta, poliittisista näkemyksistä tai mistä tahansa muusta seikasta riippumatta on yhtäläinen ihmisarvo ja ihmisoikeus. Myös niillä, jotka eivät edusta Jari Tervon hyväksymiä näkemyksiä.

Media ja muu ns. suvaitsevaisto on ollut hiljaa Tervon kirjoituksesta. Jos esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja olisi väittänyt, että jokin ihmisryhmä kuuluu roskaväkeen, niin siitä olisi noussut melkoinen haloo. Helsingin Sanomien punavihreän toimituksen johdolla kansaa olisi kutsuttu toreille osoittamaan mieltä tällaista suvaitsemattomuutta ja rasismia kohtaan.

Nyt niin ei tapahtunut, koska kuplassa ei ole peiliä.

Reijo Tossavainen
ent. kansanedustaja (ps.)