Keskusta koki historiallisen romahduksen viime vaaleissa. Se oli pelin politiikan ja kaikenlaisen kähminnän konkurssi, joka kärjistyi jätevesiasetukseen. Se osoitti kansalaisille, kuinka vieraantunut puolue oli arkitodellisuudesta.

Pohjois-Karjalassa vaaran päällä asuvalta mökin mummolta vaadittiin kymppitonnin puhdistusvehkeet, vaikka hän ”tuotti” vuodessa kilon verran fosforia. Kun samainen mummo keväällä lannoitti ikkunan alla olevan pelargoniapenkkinsä, niin siihen meni enemmän fosforia…Itämeri piti pelastaa!

Nykyinen hallitus on saamassa samanlaisen häpeätahran vanhempien ”tasa-arvoisesta oikeudesta” hoitaa lapsia. Perussuomalaiset ovat koko ajan rummuttaneet ratkaisun järjettömyyttä.

Nyt myös demarit näyttävät järkiintyvän, vaikka asiaa on pitkään ajettu nimenomaan demariministereiden toimesta. Takinkäännön syy on hyvin arkinen. Vaalit lähestyvät!

Demarit ymmärsivät vihdoin ja viimein, että perheissä tunnetaan parhaiten mikä kullekin perheelle on paras ratkaisu. He heittivät ongelmapallon suoraan kokoomuksen syliin. Ottakaa ja pitäkää hyvänänne!

Tilanne on nyt jopa tragikoominen. Puolue, joka on iät ja ajat korostanut kansalaisten valinnanvapautta toimii nyt tasan päinvastoin. Kokoomus on ajanut itsensä miinaan, joka on samanlainen kuin ns. paskalaki kepulle. Se räjähtää käsiin 19. huhtikuuta.

Sitä saa mitä tilaa!

Reijo Tossavainen
kansanedustaja (ps.)