Valtioneuvosto on vastannut tänään opposition välikysymykseen ministeri Wille Rydmanin asemasta. Perussuomalaiset korostivat Jenna Simulan esittämässä ryhmäpuheessa, että ministeri Rydmanilla on oikeus puolustaa itseään ja kyseenalaistaa median häntä vastaan esitettämiä karkeita väitteitä.

Konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz puolestaan otti esille että tosiassa maanantaina äänestetään hallituksen jatkosta.

– Tässä äänestetään Petteri Orpon hallituksen jatkosta. Tämä on tosiasia, täysin riippumatta siitä, mitä opposition edustajat täällä väittävät. Ymmärrän hyvin, että tämän salin ulkopuolella, missä ei sillä tavoin tunneta politiikan pelisääntöjä, tätä on vaikeampi nähdä, mutta jokainen tässä salissa – jokainen – tietää, että juuri tästä on kyse.

– Tässä ei ole kyse juridiikasta, vaan tässä on kyse politiikan osin kirjoittamattomista pelisäännöistä, jotka tässä salissa erittäin hyvin tunnetaan, mutta joita tämän salin ulkopuolella on ymmärrettävästi vaikeampi hahmottaa. Niinpä vielä toistan: Kohta 1) Suomessa jokainen puolue valitsee omat ministerinsä. Kohta 2) on täysin ymmärrettävää ja selvää, että jos ministeri Rydman saisi epäluottamuslauseen, niin perussuomalaiset lähtisivät hallituksesta. Kohta 3) tämä tarkoittaisi Orpon hallituksen eroa. Näin ollen äänestämme Orpon hallituksen jatkosta.

– Toinen asia on se, että on korostettu, että vallankäyttäjiä pitää voida arvostella. Totta. Mediakin ja asiantuntijatkin ovat vallankäyttäjiä, ja heitäkin pitää voida arvostella. Totta kai aina keskustelussa tyylin tulisi olla asiallista, Zyzkowicz sanoi.

SUOMEN UUTISET