Suomen Uutiset on kahdessa aikaisemmassa uutisessaan huomauttanut Yleä siitä, että Stop Deportations -aktivistin käyttö puolueettomana kommentoijana on ongelmallista, ellei tämän taustaa mainita. Nyt huomautamme asiasta kolmannen kerran.

Elokuu 27, 2017: Ylen uutiset esittelee Erna Bodströmin Helsingin yliopiston tutkijana. Hän kommentoi: ”..rajojen sulkeminen ei ole vaihtoehto. ”

Elokuu 3, 2018: Ylen A-studio roudaa väitöskirjatutkijana tituleeratun Bodströmin kommentoimaan vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen toimintaa palautuslennolla. Ohjelma ei varsinaisesti hätkähdytä kriittisyydellään, eikä missään kohtaa vaivauduta kertomaan, että Bodström on ’Right to live’ ja ’Stop Deportations’ -liikkeiden aktivisti.

Syyskuun 27.9.2018. Tänään. Yle uutiset roudaa kolme tutkijaa vetämään kölin alta puolueiden maahanmuuttokantoja ja -kommentteja. Heidän joukossaan on .. yllätys yllätys .. Erna Bodström. Vieläkin yllättävämpää on, että häntä tituleerataan väitöskirjatutkijaksi.

Yle. Ihan oikeasti nyt. Käyttäkää Bodströmiä kommentoijana niin paljon kuin lystäätte, mutta älkää nyt herran jestas tarjoilko meille aktivistia neutraalina tutkijana. Kiitos.

SUOMEN UUTISET