Tänään julkaistussa perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa on mukana kaikki teemat, joita kansanedustaja Ari Koponen on pitänyt esillä eduskunnassa.

– Puolueemme auttaa vähäosaisia, sairastuneita ja syrjäytyneitä suomalaisia. Tämä näkyy vaihtoehtobudjetissamme jossa keskitymme samoihin asioihin, joita olen Arkadianmäellä edistänyt ja vaatinut muutosta, Ari Koponen sanoo.

Arvovalintakysymyksiä

Teemat, joita Koponen on pitänyt pinnalla, ovat polttoaineveronkorotuksen vastustaminen, sisäilmaongelmien ratkaiseminen, kotitalousvähennyksen korottaminen, ulosottovelkaisten auttaminen, mielenterveyspalveluihin panostaminen, lastensuojelulainsäädännön uudistaminen, omaishoidontuen verotuksen keventäminen sekä peruskoulun erityisopettajien ja pienryhmien lisääminen.

– Nämä kaikki on huomioitu vaihtoehtobudjetissamme. On arvovalintakysymys palkataanko rajallisilla resursseilla ministereillä lisää erityisavustajia vai kevennetäänkö samalla summalla esimerkiksi omaishoitajien verotusta ja autetaan sisäilmasairaita, Koponen kommentoi budjetin julkistustilaisuudessa eduskunnassa.

Koulutus mukana

Sivistysvaliokunnan jäsenenä Koponen kantaa huolta Suomen koko koulutusjärjestelmän toimivuudesta varhaiskasvatuksesta aina korkeakoulutukseen asti.

– Peruuttaisimme oppivelvollisuusuudistuksen ja käyttäisimme rahat peruskoulun erityisopettajien palkkaamiseksi ja pienryhmien lisäämiseksi. Oppimisen tukea on viime vuosina leikattu, vaikka tehostetun tuen oppilaiden määrä on lisääntynyt. Oppivelvollisuusuudistus ja kaikille pakollinen toinen aste ei ratkaise ongelmia, Koponen kertoo ja painottaa ennaltaehkäisevän työn ja tuen merkitystä.

SUOMEN UUTISET