Yhdenkään terroristijärjestö Isisin puolesta taistelleen Britannian kansalaisen ei pidä päästä elävänä takaisin kotimaahansa, Britannian uusi puolustusministeriksi Gavin Williamson linjaa. Kuolleesta terroristista ei ole harmia, ministeri sanoi Daily Mailille.

– Minusta yhdenkään terroristin, riippumatta siitä tuleeko hän tästä maasta tai jostain toisesta, ei pidä antaa ikinä palata takaisin tähän maahan, puolustusministeri Gavin Williamson sanoi Daily Mailille.

Isisin puolesta taistelleista 800 Britannian kansalaisesta arvioidaan vielä 270 taistelijan olevan elossa, Verkkouutiset kertoo.

Britit tappavat Lähi-idässä Isis-taistelijoita muun muassa lennokeilla, eikä sillä ole väliä, ovatko nämä terroristit omia kansalaisia.

– Joka päivä brittiläiset sotilaat pitävät huolen siitä, että ne jotka haluavat aiheuttaa harmia meille, eivät ikinä voi palata tähän maahan. Se on jotain, mistä olen äärimmäisen ylpeä.

Suomessa terroristeille ehdotettiin ohituskaistaa

Britannian suhtautumistapa Lähi-idästä palaaviin terroristeihin on Suomen viranomaisten linjan täydellinen vastakohta.

Sisäministeriö ehdotti elokuussa, että terroristijärjestöjen riveistä Suomeen palaaville henkilöille pitäisi harkita erityisiä sosiaalipalveluja, kuten ohitusmahdollisuutta asuntojonossa.

Eri arvioiden mukaan Suomesta on lähtenyt ulkomaille terroristijärjestöjen, kuten Isisin joukkoihin ainakin noin 80 henkilöä ja joitakin kymmeniä heistä on palannut Suomeen.

– Tässä ehdotuksessa ei ole mitään tolkkua. Sisäministeriön ehdotus saisi aikaan omituisen tilanteen. Sen sijaan ettei rangaistaisi terroritoimintaan osallistumisesta, siitä pitäisi ehdotuksen mukaan siis palkita, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmetteli Suomen Uutisille elokuussa.

– Suomesta lähtee jo nyt taistelemaan määrällisesti enemmän jihadisteja kuin muista EU-maista, joten sisäministeriön suunnitelmat vain madaltaisivat kynnystä lähteä mukaan terroristiseen toimintaan.