Peli kovenee lähestyvissä eduskuntavaleissa. Eduskunnan talousvaliokunnan jäsen ja demareiden valiokuntavastaava, imatralainen kansanedustaja Jukka Kärnä antoi kollegalleen, perussuomalaisten talousvaliokunnan valiokuntavastaavalle Kaj Turuselle lausunnon työtoverina.

Kärnä kirjoitti: ”Kajn tunnen parhaiten talousvaliokunnan neljän vuoden yhteisestä työskentelystä. Kaitsu on asioihin paneutuva edustaja. Tutkii asiat ja niiden taustat tarkasti ja ottaa sitten kantaa vahvasti asian puolesta tai vastaan. Poliittisesti olemme Kaitsun kanssa monta kertaa eri mieltä asioista ja keinoista viedä asiaa eteenpäin. Arvostan hänen ammattitaitoaan ja paneutumista kulloinkin käsiteltävään asiaan.”

Myöhemmin Kärnä joutui perumaan kirjoituksen, koska hänen mukaansa ”turpiin tulee niin että oikein leuka rutisee”.

– Kyllähän tämä demareiden asettama perussuomalaisten kehumiskielto on Jukan kannalta hiukan nolo, kun hän sai vain reilun kaksi viikkoa vapaasti ajatella. Toisaalta tuossa Jukan lausunnossa tuodaan selkeä ero politiikassa, joten ei kai sen demaripuoluetta olisi pitänyt haitata. Näissä kollegojen lausunnoissa on kysymys juurikin ihmisestä, ei politiikasta. Tästä kertoo myös se, että minulla on kotisivuillani myös vihreiden ja RKP:n kansanedustajan lausunto, Turunen toteaa huvittuneena.

– Jukka on ihmisenä ihan kiva kaveri ja olen puolestani antanut hänelle käytettäväksi positiivisen lausuntoni. Tässä perussuomalaisten kehumiskiellossa on ilmeisesti taustalla demareiden pelko rökäletappiosta Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Ennusteen mukaan demarit menettäisivät kaksi paikkaa, joten perussuomalaisen istuvan kansanedustajan kehuminen oli puoluejohdolle liikaa.

Kärnän lausunto poistetaan Turusen kotisivulta maanantain aikana.

SUOMEN UUTISET

Tagit