Eilen (28.5.) julkaistussa Tiina Jauhiaisen erikoishaastattelussa näytettiin Dubain prinsessan, Sheika Latifa Al Maktoumin, videohaastattelu. Haastattelussa prinsessa kertoi karmeista oloistaan Yhdistyneessä Arabiemiirikunnassa.

Helmikuussa Jauhiainen aloitti pakomatkan Maktoumin kanssa Dubaista, mutta he jäivät lopulta sotilaiden kiinniottamiksi ja heidät palautettiin Dubaihin vankeina. Prinsessan kohtalosta ei tällä hetkellä tiedetä.

Suomessakin pitäisi silmien avautua

Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa arvostelee länsimaisia poliitikkoja naiiviudesta ja välinpitämättömyydestä naisten aseman suhteen islamilaisissa maissa.

– Dubain prinsessa puhui videolla suunsa puhtaaksi naisten asemasta arabimaassa. Tällä hetkellä ei tiedetä, onko hän edes hengissä. Täällä Suomessakin pitäisi silmien vihdoin avautua, missä mennään, kun maahamme saapuu esimerkiksi turvapaikanhakijoita muslimimaista, Elomaa huomauttaa.

Ketkä ovat valmiita heikentämään tasa-arvoa?

Elomaa painottaa, että Suomessa on toimittava Suomen lakien mukaan. Minkäänlaista naisten asemaa heikentävää kulttuuria ei pidä katsoa läpi sormien.

– Naisten melko tasavertaisen aseman saavuttaminen on vaatinut pitkän työn täällä pohjolassakin. Haluaisin tietää, ketkä ovat valmiita heikentämään tätä tasa-arvoa? Emmehän me voi kannattaa minkäänlaista sukupuolesta johtuvaa alistamista.

SUOMEN UUTISET