Jussi Halla-aho (ps.) kirjoittaa Twitterissä Yhdysvaltain presidentinvaalien tunteita herättäneestä väittelystä.

Halla-aho kirjoittaa:

”Koska uni ei tullut silmään, katselin yöllä Trumpin ja Bidenin ensimmäisen televisioväittelyn. Ensimmäisten minuuttien aikana heräsi kysymys, että oikeastiko tässä valitaan presidenttiä supervallalle. Kuntavaalipaneeleissa näkee järkevämpää menoa.

Sitten kuitenkin muistaa, että amerikkalaiset puhuvat aina päälle. Mitään informatiivista arvoa väittelyllä ei ollut, mutta kun omasta kulttuurishokista pääsee yli, tapahtumaa oli melko mielenkiintoista katsella.

Kumpikin ehdokas käyttäytyi huonosti. Trump puhui koko ajan päälle, kun taas Biden naureskeli ylimielisesti (mikä ei koskaan tee hyvää vaikutusta muihin kuin omiin fanittajiin) ja nimitteli Trumpia mm. valehtelijaksi ja pelleksi.

Trump oli spontaanimpi ja enemmän läsnä. Puhe ei kuulostanut ulkoa opetellulta ja se oli suunnattu Bidenille ja väittelyn vetäjälle. Biden ei oikein ollut paikalla vaan luki repliikkejä kameralle.

Trump on immuuni ulkoisille tekijöille. Puhe ei häiriinny, vaikka muut huutaisivat päälle. Sen sijaan Bidenilla menivät jatkuvasti pasmat sekaisin peilin edessä harjoiteltujen virkkeidensä kanssa, kun Trump höpötti tauotta korvaan.

Hauskin kohta: Vetäjä problematisoi sitä, että Trump järjestää massatapahtumia korona-aikana, kun taas Bidenin tilaisuudet ovat pieniä. Trump totesi, että kai ne ovat pieniä, kun niihin ei tule ketään.

Vetäjä oli hyvä ja kysymykset tasapuolisen tiukkoja mutta eivät tyhmiä. Tähän ei suomalainen toimittaja kykenisi. Debatti oli kaoottinen, mutta tuskin siitä kukaan olisi paremminkaan suoriutunut.”

SUOMEN UUTISET