Presidenttiehdokas Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi Venäjän rajan tapahtumia.

Halla-aho kirjoittaa:

Pieni osa suomalaisista poliitikoista, suuri osa mediasta ja valtaosa ”ihmisoikeusprofessoreista” on sitä mieltä, että turvapaikanhakijat eivät ole uhka ja että kaikki Venäjän rajalle kuskaamat afgaanit, jemeniläiset ja somalit tulee ottaa sisään, koska he ovat hädänalaisia.

Somaliasta, Afganistanista ja Jemenistä on hyvin pitkä matka Suomeen. Rajalle tulevat henkilöt eivät ole tuhansien kilometrien matkaa rämpineitä, sotaa pakenevia ihmisiä. He ovat oleskelleet Venäjällä syystä tai toisesta ja statuksella tai toisella.

He eivät ilmesty rajalle siksi, että heistä olisi juuri nyt tullut Venäjällä hädänalaisia, vaan siksi, että Venäjä syystä tai toisesta haluaa heidän tulevan Suomeen juuri nyt. Venäjä kuljettaa heitä busseilla rajalle, ja Venäjä on varustanut heidät matkaa varten.

Rajalta tulevien julkisten raporttien mukaan tulijat ovat nuoria, terveitä miehiä uudenkarheissa talvivaatteissa.

Venäjällä on miljoonia etnisiä tadzhikkeja ja uzbekkeja. Osalla on Venäjän kansalaisuus, osa on vierastyöläisiä. Venäjän tiedetään rekrytoivan armeijaansa sekä omia vähemmistökansallisuuksiaan että Keski-Aasiasta tulleita vierastyöläisiä. Miksi?

Siksi, että tällaisia ihmisiä voidaan uhrata sodassa vielä suruttomammin kuin venäläisiä. Siksi, että näillä ihmisillä ei usein ole muitakaan ansaintavaihtoehtoja.

Tadzhikit ja uzbekit ovat tärkeitä kansallisuuksia myös monikansallisessa Afganistanissa. Silmämääräisesti tai kielellisin perustein on mahdotonta sanoa, ovatko tällaiset henkilöt Afganistanista vai jostakin muualta.

Papereita heillä ei yleensä ole, ja jos onkin, ne voivat hyvin olla valtiollisen tahon (eli Venäjän) väärentämiä.

Wagner rekrytoi palkkasotilaita sekä Afrikassa että Lähi-Idässä. Iranilla, joka on Venäjän liittolainen, on syvästi lusikkansa sopassa Jemenin sisällissodassa.

TIEDÄMME, että Venäjä työntää hyvin varustautuneita nuoria miehiä rajalle. Voimme PÄÄTELLÄ, että Venäjällä on jokin syy toimia näin. Herää kysymys: Miten meillä jotkut voivat olla niin varmoja, että tulijat eivät ole venäläisiä erikoisjoukkoja tai Wagnerin palkkasotilaita?

Jos emme ole varmoja, haluammeko varmasti ottaa riskin?

Jotkut sanovat, että Venäjä haluaa meidän sulkevan rajamme ja jättävän turvapaikanhakijat hankeen jäätymään, jotta Venäjä pääsisi kertomaan, kuinka epäinhimillisiä olemme.

Tämä tulkinta on täyttä roskaa. Jos tämä olisi Venäjän motiivi, se lähettäisi rajalle rääsyihin puettuja naisia ja lapsia, ei nuoria ja terveitä Canada Goose -miehiä.

Krim otettiin haltuun vuonna 2014 ”vihreillä miehillä”, jotka saapuivat niemimaalle turisteina. Suomeen ei pääse turistiviisumilla, mutta tänne on pitkään päässyt sanomalla rajalla taikasanan ”asylum”. Joidenkin mielestä näin pitäisi olla myös nyt ja jatkossa.

Haluan sanoa tämän asian nyt ääneen, koska sitten, kun meillä alkavat korkeajännitejohdot, voimalaitokset ja tietoliikennekaapelit poksahdella, tulee riittämään niitä, jotka sanovat: ”Ei kukaan olisi voinut arvata tätä ennalta!”

Kuten sisäministeri Rantanen on todennut, kansainväliset ihmisoikeussopimukset eivät voi olla mitään ”itsemurhasopimuksia”. Niitä sovellettaessa on noudatettava tervettä järkeä. Tuomarin ohjeet sanovat viisaasti: ”Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään.” Jeesus sanoi saman asian hieman toisin sanoin: ”Laki on ihmistä varten eikä ihminen lakia varten.”

SUOMEN UUTISET