Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistutti lauantaina pirkanmaalaisia äänestäjiä, että vanhojen puolueiden vaalienaluspuheisiin kannattaa suhtautua tietyllä kyynisyydellä.

Esimerkiksi tiukkoihin ilmastolinjauksiin sitoutunut kokoomus ilmoittaa nyt tienvarsimainoksissaan puolustavansa suomalaista yksityisautoilijaa.

– Vanhat puolueet luottavat siihen, että äänestäjillä on huono muisti ja heikko ymmärryskyky. Mutta jos haluaa muuttaa asioita, pitää äänestää muutoksen puolesta. Perussuomalaiset tarjoavat selkeän, konkreettisen vaihtoehdon, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi.

Torit täyttyivät äänestäjistä

Perussuomalaisten puheenjohtajan vaalikiertue suuntautui lauantaina Pirkanmaalle, jossa Halla-aho tapasi äänestäjiä Ylöjärvellä, Nokialla, Pirkkalassa, Lempäälässä ja Tampereella.

Tapahtumissa mukana nähtiin myös perussuomalaisia eduskuntavaaliehdokkaita. Kaikki kiertueen paikat olivat täynnä väkeä, joka oli saapunut kuulemaan perussuomalaisten linjauksista tulevissa eduskuntavaaleissa.

Suomi on suomalaisten edunvalvontakoneisto

Halla-aho sanoi, että tiedotusvälineet ja puolueet ovat yrittäneet tehdä näistä vaaleista milloin sote-vaaleja, milloin vanhusvaaleja, ilmastovaaleja tai jonkin muun yhden asian vaaleja.

– Perussuomalaisten teemoja ovat suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus. Niiden puolustaminen on meidän mielestämme päättäjien tehtävä Suomessa.

– Suomi on – tai sen pitäisi olla – suomalaisten edunvalvontakoneisto. Nimenomaan tästä näkökulmasta me tarjoamme omia vaihtoehtoja varsinkin maahanmuuttokeskusteluun ja ilmastokeskusteluun, Halla-aho totesi.

Ilmastopolitiikassa tarvitaan kohtuullisuutta

Ilmastoasioissa useimmat puolueet näyttävät kilpailevan siitä, kuka lyö pöytään kaikkein hurjimmat päästövähennystavoitteet.

Yleinen linja näyttäisi olevan se, että Suomi on suurin syyllinen ilmaston lämpenemiseen. Ja että nimenomaan Suomen pitäisi tehdä enemmän ja nopeammin kuin kukaan muu.

– Me haluamme tässä keskustelussa peräänkuuluttaa suhteellisuudentajua. Suomalaisia on alle promille maailman väestöstä ja meidän osuutemme maailman hiilipäästöistä on promillen luokkaa.

– Vaikka suomalaiset lopettaisivat suomalaisen teollisuuden, liikkumisen ja hengittämisen, sillä ei olisi vaikutusta ilmastonmuutokseen. Meillä on yksi ilmakehä, Halla-aho sanoi ja jatkoi, että tarvitaan myös kohtuullisuutta suomalaisia kohtaan.

Suurimmat saastuttajat kantamaan vastuunsa

Halla-aho muistutti, että Suomi on viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana jo leikannut hiilipäästöjään jopa kaksi kertaa enemmän kuin EU-maat keskimäärin.

– Jos päästöjä halutaan todella globaalisti vähentää, se on tehtävä siellä, missä niitä päästöjä tuotetaan. Nykyinen taakanjakomalli päästöasioissa rankaisee niitä maita, jotka ovat jo omatoimisesti tehneet kaikkein eniten, kuten Suomea. Suurimmat saastuttajat, kuten Kiina ja Intia, pääsevät kuin koira veräjästä.

Suomalainen teollisuus on verraten puhdasta

Halla-aho muistutti, että Suomi elää edelleen viennistä ja vientiteollisuudesta. Halla-aho korosti puheessaan, että suomalainen teollisuus on kansainvälisessä vertailussa varsin puhdasta.

– Meidän linjamme on se, että tehtaan piippu Suomessa on ilmastoteko. Vaihtoehto on se, että se sama piippu nousee johonkin sellaiseen maahan, jossa päästötavoitteista vähät välitetään.

– Tavallisen ihmisen kannalta suuruudenhullut ilmastotavoitteet tarkoittavat sitä, että asumisen ja liikkumisen hinta jatkaa nousuaan. Ilmeisesti tarkoitus on, että tulevaisuudessa parempi väki ajaa sadan tonnin Teslalla ja tavallinen kansa polkuautoilla.

Leikkauksia toissijaisista kohteista

Halla-aho sanoi, että perussuomalaiset puhuu paljon maahanmuutosta yksinkertaisesti vain sitä syystä, että maahanmuutto on tällä hetkellä miljardien eurojen musta aukko Suomen julkisessa taloudessa.

Äänestäjän onkin hyvä muistaa, että toisin kuin kaikki muut puolueet, perussuomalaiset eivät halua leikata ”juustohöylällä”, vaan kohdistaa leikkaukset toissijaisiin menokohteisiin.

Esimerkiksi vanhustenhuoltoon tarvittavien lisäpalvelujen rahoittaminen voidaan toteuttaa leikkaamalla rahat haittamaahanmuutosta, kuten laittomasti maassa olevien sosiaaliturvasta.

– Suomeen muuttaa suuressa määrin ihmisiä, jotka eivät työllisty koskaan tai työllistyvät erittäin heikosti. Haittamaahanmuuttoon kipattu raha on sitten pois kaikesta muusta – toisin kuin tiedotusvälineet ja useimmat puolueet antavat ymmärtää. Esimerkiksi sote-palveluista, vanhuspalveluista, koulutuksesta tai poliisin palveluista, Halla-aho korosti.

Haittamaahanmuuton ehkäisyyn on olemassa keinoja

Halla-aho jatkoi, että haittamaahanmuutto on myös kasvava turvallisuusuhka, joka kohdistuu tavallisiin suomalaisiin. Tästä surullinen muistutus ovat viimeaikaiset lasten hyväksikäyttö- ja raiskaustapaukset Oulussa ja muualla Suomessa.

– Mikään kotouttaminen, hyysääminen tai tulijoiden sukupuolivalistus ei ehkäise eikä ratkaise näitä ongelmia. Tämä tosiasia kannattaa ymmärtää.

– Ainoa toimiva tapa ehkäistä ja ratkaista haitalliseen maahanmuuttoon liittyviä ongelmia on ehkäistä haitallista maahanmuuttoa. Tähän on olemassa realistiset ja vaikuttavat keinot. Huono maahanmuutto ei siis ole mikään luonnonvoima tai asia joka tapahtuu itsestään vaan se on ilmiö, joka perustuu poliittisiin valintoihin, Halla-aho sanoi.

Äänestämällä voi muuttaa suuntaa

Vaalien lähestyessä monien puolueiden takit ovat äänestäjien miellyttämisen toivossa kääntyneet ilmastotavoitteiden ja varsinkin maahanmuuttoasioiden kohdalla.

Perussuomalaisten ei ole tarvinnut ryhtyä moiseen, koska linja on vakaa ja pysyvä.

Halla-aho painotti, että keskustan ja kokoomuksen ehdokkaat esittävät nyt useita sinänsä järkeviä kannanottoja, jotka kuitenkin näiden samojen puolueiden mielestä olivat täysin mahdottomia ja kansainvälisten sopimusten vastaisia vielä vuosi tai pari vuotta sitten.

– Tienvarsimainoksissaan kokoomus ilmoittaa nyt puolustavansa suomalaista yksityisautoilijaa. Näihin vaalienaluspuheisiin kannattaa suhtautua tietyllä kyynisyydellä. Puolueet luottavat siihen, että äänestäjillä on huono muisti ja heikko ymmärryskyky, Halla-aho sanoi, ja korosti, että äänestämällä voi muuttaa asioita.

SUOMEN UUTISET