

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Hallitus jatkaa autoilun kustannuksien kasvattamista – pyrkii keräämään autoilijoilta miljardin enemmän neljässä vuodessa
Perussuomalaiset kysyi tänään suullisella kyselytunnilla hallituksen ilmastopolitiikan vaikutuksista muun muassa polttoainehintoihin. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) ja kansanedustaka Pia Viitanen (sd) kehuivat, ettei hallitus korota enää polttoaineveroja, vaikka hallitus vasta päätti nostaa polttoaineverotusta vuositasolla jopa 250 miljoonalla eurolla.
Hallitus pyrkii keräämään siis neljässä vuodessa miljardin aiempaa enemmän autoilijoilta.
– Uusi valtiovarainministeri Saarikko ei irtautunut edeltäjänsä Vanhasen linjasta, jonka mukaan fossiilisen bensan hinnan tulee nousta. Hallitus jatkaa polttoainehintoja nostavaa lainvalmisteluaan kuten liikenteen päästökauppaa ja jopa kilometriveroa, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi.
PS vastusti sekoitevelvoitetta ainoana puolueena
Liikenneministeri Timo Harakka (sd) moitti perussuomalaisia Sipilän hallituksen aikaisesta ilmastostrategiasta, jossa tavoiteltiin polttoaineiden bio-osuuden kasvattamista 30 prosenttiin.
Perussuomalaiset kuitenkin esittivät bio-osuutta kasvattavan lakiesityksen hylkäämistä ja äänestivät ainoana puolueena lakia vastaan 6.2.2019.
Ministeri Harakka nosti ensitöikseen verotusta
SDP yhdessä vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa sen sijaan tuolloin hyväksyi esityksen biopolttoaineiden sekoitevelvoitteesta.
– SDP:llä on jatkuvasti pyrkimys kääntää katseet perussuomalaisiin, kun puhutaan Sanna Marinin hallituksen päätöksistä. Jos muistellaan menneitä, niin opposition kansanedustajana Timo Harakka sanoi vanhusten palelevan, jos öljylämmityksen veroa nostetaan. Ensitöinään ministerinä Harakka nosti itse öljylämmityksen verotusta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sekoitevelvoite halllitus polttoaineiden verotus veronkorotukset autoilijat kustannukset Annika Saarikko Timo HArakka Sanna Marin Ville Tavio Pia Viitanen perussuomalaiset SDP
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sekoitevelvoitetavoitetta ei ole teknisesti eikä taloudellisesti mahdollista toteuttaa – Purra: ”Suomen kunnianhimo ilmastopolitiikassa on typeryyttä”

Dieselin alennetun verokannan poistaminen on turmiollista vientiteollisuudelle – Ranne: ”Liikkumisen suhteen Suomi on jo nyt EU:n kalleimpien maiden joukossa”

Hallitus verottaa ennätysmäisesti asumista ja liikkumista – ja lisää on luvassa

Ruuhkamaksut tulevat – autoilijan kukkaro kevenee 700–1 000 eurolla vuodessa

Simula: ”Hallitus tuhoaa jätteenkuljetusalan sosialismilla”

Liikenne- ja viestintävaliokunnan perussuomalaiset: Hallituksen ilmastopolitiikka kurittaa taas yrittäjiä rankalla kädellä

Perussuomalaisen Nuorison alullepanema kansalaisaloite polttoaineverojen alentamisesta etenee eduskuntaan – aloitteella yli 106 000 allekirjoittajaa

Bensa maksaa pian yli 2 euroa koko maassa – hintarallille ei näy loppua

Halla-aho esittää työllisyyden vahvistamiseksi veronalennuksia sekä vientiä ja kauppaa tukevia uudistuksia: ”Oleellista on se, että työpaikkoja syntyy yksityissektorille”
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.