Eduskunta keskusteli tänään hallituksen uusimmasta lisätalousarviosta. Perussuomalaiset nosti useissa puheenvuoroissaan esille sen, että lisätalousarviosta ei löydy huojennusta valtavasti nousseiden elinkustannusten kanssa painiville ihmisille. Hallitus ottaa velkaa ennätysvauhtia, mutta sitä ei tälläkään kertaa riittänyt kohdennettuihin tukitoimiin tai veronalennuksiin.

Lisätalousarviossa tarjotaan aikaistettu pieni indeksikorotus sosiaalitukiin, kuten 18 euroa toimeentulotukeen, mutta ei muuta. Samaan aikaan useimmat Euroopan maat tukevat autoilijoita ja energialaskuista kärsiviä kotitalouksia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomautti jälleen kerran, että ennätyspaljon nousseet kustannukset eivät rokota vain pienituloisia vaan myös monia työssäkäyviä ihmisiä, etenkin suurten etäisyyksien alueilla.

– Leijonanosa ihmisten tuloista menee nousseisiin bensan, dieselin ja energian kustannuksiin. Tällä sosiaaliturvan aikaistetulla indeksikorotuksella ei asiaa paikata, ja te tiedätte sen kyllä aivan hyvin itsekin, Purra sanoi valtiovarainministeri Annika Saarikolle (kesk.).

Työssä ei enää kannata käydä

– Miten kansalaiset voivat vastata asumisen, pakkoremonttien, lämmön, sähkön, ruoan ja liikenteen kallistumiseen sillä, ette teette sosiaaliturvaan aikaistetun indeksikorotuksen? Miten tämä auttaa työssäkäyviä kansalaisia ja perheitä? Purra kysyi.

Perussuomalaiset ovat tuoneet esille, että korkea liikkumisen hinta heikentää jo voimakkaasti työn kannustimia. Työssä ei vain enää kannata käydä, kun käteen ei jää juuri yhtään enempää.

Perussuomalaiset vaatii hallitukselta tehokkaita toimia, joilla kansalaisten maksurasitusta voidaan alentaa.

– Hallitus neuvoo kiristämään vyötä ja laskemaan elintasoa. Monet eivät enää voi kiristää vyötä, sillä se on jo niin kireällä kuin mahdollista, perussuomalaiset totesivat keskustelussa.

Suomen Uutiset